D
DS
T
M
Ga terug naar het overzicht

Senior Living Group levert het beste bouwteam!

Bouwunie Limburg schrijft jaarlijks samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector een wedstrijd voor 'Het Beste Bouwteam' uit. Een wedstrijd waarbij verschillende bouwteams met elkaar kunnen wedijveren voor de titel van het beste bouwteam, een team dat uitblinkt door hun unieke samenwerking en een meerwaarde creëerde voor de bouwsector.

 

Uit drie finalisten die eerder bekend gemaakt werden, werd op 23 mei 2017 een winnaar gekozen! Het bouwteam van het project ‘Woonzorgcampus Vinkenbosch’ te Kermt-Hasselt mocht de titel van Het Beste Bouwteam in ontvangst nemen. Bouwheer Senior Living group nv stond in om het reeds bestaande terrein te voorzien van een nieuw gebouw, dat bijzonder vlot vooruit is gegaan.

Tom Preuveneers (afgevaardigde van de Orde van architecten), voorzitter jury Beste Bouwteam: ”Het is ons opgevallen dat de drie overgebleven bouwteams goed onderbouwd waren en dat er tijdens de 2de juryronde sterke teams voor ons zaten. Wij hebben vooral gekeken naar de samenwerking binnen het team van aan het ontwerp tot aan de oplevering, naar de communicatie tussen de leden, naar de evenwaardigheid van de leden en naar de flexibiliteit van de participanten. Uiteindelijk hebben we gekozen om de titel 'Het Beste Bouwteam 2017' toe te kennen aan het project ‘Woonzorgcampus Vinkenbosch’. Het project was op voorhand zeer goed uitgewerkt en voorbereid, waardoor de werken op de werf zeer vlot konden verlopen. De realisatie van de ruime uitbreiding in de vorm van 81 verblijfseenheden op een zeer korte tijdspanne en de vlotte samenwerking tussen de verschillende partijen, waren de doorslaggevende argumenten om de titel aan dit mooie project toe te kennen. 

 

Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder Bouwunie Limburg: “Een goede samenwerking tussen de bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers is van cruciaal belang in de bouwsector. Werken in teamverband leidt tot een beter voorbereide uitvoering en dus een daling van faalkansen. De uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede. Bouwunie Limburg wil met dit project vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector en het werken in bouwteam promoten. Een team bestaande uit echte teamspelers die ook oog hadden voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid. Een verantwoordelijk team met inzicht, kwaliteit en talenten. Met daarnaast een groot wederzijds respect en vertrouwen onder de partners. Een belangrijke voorwaarde om als bouwteam succesrijk te zijn!”