D
DS
T
M
Ga terug naar het overzicht

BOUWUNIE presenteert prioriteiten voor verkiezingen

19-09-2018

5 speerpunten van de Vlaamse bouwondernemer

Op 26 mei 2019 trekken we met zijn allen naar de stembus. Zowel op Vlaams, federaal als Europees niveau moeten we keuzes maken. En belangrijke beslissingen nemen om ons land, regio en sectoren op de rails te zetten naar een voorspoedige toekomst.

De bouw is een belangrijke sector, in het midden van het economische landschap. En dus met tal van uitdagingen. Bouwunie wil de bij haar aangesloten bouwondernemingen wapenen om deze vertrouwensvol aan te gaan.

In de aanloop naar de verkiezingen lijst Bouwunie de voor de bouwondernemers belangrijkste aandachtspunten op. Om het overzichtelijk te houden, staan ze gegroepeerd in 5 speerpunten.

Cruciaal is een goed en loyaal bouwondernemersklimaat. Dit vergt onder meer een kordate aanpak van de oneerlijke concurrentie – in al zijn vormen - én een drastische vermindering van de overregulering en van de administratieve rompslomp.

Daarnaast zijn dringend meer overheidsinvesteringen nodig om onze infrastructuur opnieuw op het niveau te brengen dat een modern, vooruitstrevend land kenmerkt.

Tot slot vragen we voldoende aandacht voor het haalbaar, en vooral betaalbaar houden van het bouwen en het renoveren voor de doorsnee Vlaming.

“De partijen zijn momenteel hun verkiezingsprogramma aan het opstellen en wij willen dat daarin rekening wordt gehouden met onze aandachtspunten”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “De Vlaamse bouwbedrijven zijn immers van grote waarde voor de Vlaamse en Belgische economie”.

U vindt het Bouwunie-Memorandum Verkiezingen 2019 op www.bouwunie.be/verkiezingen