D
DS
T
M
Ga terug naar het overzicht

Bouwinnovatie en BOUWUNIE Limburg reiken prijzen uit tijdens Nacht van de bouwvakker

23-01-2019
Bouwinnovatie en BOUWUNIE Limburg reiken prijzen uit tijdens Nacht van de bouwvakker

Bouwinnovatie 2019

Traditiegetrouw heeft Bouwinnovatie op de openingsdag van de beurs de kwaliteit van de standhouders beoordeeld. Een architectenjury en persjury zochten respectievelijk naar de meest klantvriendelijke standhouder en de mooiste stand tussen bijna 200 standhouders. Hierbij vielen Asbest Care uit Beringen en Isovera uit Hasselt, in de prijzen.

Persprijs

De Prijs van de Persjury had oog voor de klantvriendelijkheid van de standhouders, de opbouw van de stands in functie van de toegankelijkheid en de creativiteit van de standhouders inzake actieve klantenbenadering (teasers, proactief onthaal). Juryvoorzitter Johan Lambrechts (Bouwkroniek) bekroonde de stand van Asbest Care uit Beringen en het opleidingscentrum Migale- Safety training uit Dessel. Asbest Care schetst er op alle niveaus een getrouw beeld van waar asbest allemaal in je woning verborgen kan zitten. Terzelfdertijd demonstreert Migale op bevattelijke wijze welke werkbare veiligheidsmaatregelen je moet in acht nemen om valongelukken, steeds een groot risico bij asbestverwijdering, goed te doen aflopen en hoe schijnveiligheid kan vermeden worden.”

Architectenprijs

Anneleen Croonen, voorzitter van de architectenjury, mocht de architectenprijs uitreiken aan Isovera. Voor deze prijs vormden de opbouw van de stand, de verzorging van decoratie en inrichting, de presentatie van producten of diensten en de ontvangst van de bezoekers de (esthetische) criteria. De jury loofde Isovera voor zijn heel gezellige en verwelkomende stand, die modern was aangekleed en waar het product op een originele wijze gepresenteerd werd. Beide laureaten kregen een exclusief kunstwerk en oorkonde, een digitale advertentieruimte op innovatief.be en een gratis banner op bouwsectorgids.be. 

 

BOUWUNIE Limburg - bouwawards

Bijna 300 genodigden schoven na de eerste beursdag van Bouwinnovatie op vrijdagavond 18 januari aan in Hasselt Expo voor de zesde editie van de Nacht van de Bouwvakker. Naast de traditionele uitreiking van de prijzen aan standhouders van Bouwinnovatie, reikte ook Bouwunie Limburg dit keer weer enkele awards uit. Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Limburg, mocht de award voor meest verdienstelijke bouwvakker en de award voor meest verdienstelijk bouwbedrijf uitreiken:

Meest verdienstelijke bouwvakker 2018

Hiervoor werden volgende 3 bouwvakkers genomineerd:

  • Erik Goiris van het bedrijf Algemene Dak- en Zinkwerken Erik Goiris uit Genk
  • Valère Derwael en Luc Vannitsen – allebei van het bedrijf Vandebos Algemene Bouwonderneming uit Alken

De award werd toegekend aan Valère Derwael van Vandebos Algemene Bouwonderneming: Valère heeft er een loopbaan van 40 jaar opzitten bij het bouwbedrijf Vandebos. Valère heeft een hechte band met het bedrijf – zijn vader werkte reeds in het bedrijf, hij heeft er jarenlang gewerkt en ook zijn zoon Daan is reeds een 10-tal jaar actief in het bedrijf. Maar waarom hij het nog het meest verdiend is omdat hij een echt uithangbord is voor de bouwsector: veel stielkennis, gedrevenheid, samenwerking met verschillende generaties, teamplayer én entertainer wanneer nodig! Naast de award, oorkonde en bloemen ontving Valére Derwael ook een nog een weekendje in B&B Au Magasin te Vielsalm.

Meest verdienstelijk bouwbedrijf 2018

Hiervoor werden volgende 3 bouwbedrijven genomineerd:

  • RB Bouwservice uit Dilsen-Stokkem
  • Vanaken Jos bvba uit Bree
  • Lathouwers & Slangen uit Riemst

De award werd toegekend aan Dakwerken Lathouwers & Slangen uit Riemst. Voor de jury waren enkele criteria doorslaggevend zoals o.a. actief BOUWUNIE lid. Zij namen het afgelopen werkjaar meer dan elk ander bedrijf deel aan infoavonden, opleidingen, netwerkactiviteiten, de Limburgse Bouwacademie, PUUR Prof, Bouwinnovatie 2018, enz. We weten dus dat zij goed geïnformeerd en geëngageerde bedrijfsleiders zijn, wat een onderneming en zeker de medewerkers alleen maar ten goede kan komen. Naast de award, oorkonde en bloemen ontving Dakwerken Thierry Lathouwers ook nog een waardebon van Prosafco Bedrijfskleding t.w.v. € 500 en een handige elektrische koelbox, aangeboden door Truck Trading Limburg.

 

>> Bekijk de foto's!