D
DS
T
M

Nieuwe generatie voegoplossingen voor al uw toepassingen

Voegen vormen een belangrijk aspect in tegelwerk. Zowel technisch als esthetisch. Een goede afwerking is daarom noodzakelijk om tegelwerk duurzaam te maken. Bovendien zijn gebruiks- en milieuvriendelijkheid belangrijke beïnvloedende factoren bij de keuze van jouw voeg.

 "Tegelwerk is pas af als de voegmortel perfect is"

Praktisch en milieuvriendelijk

Waar voor wand en vloer voorheen aparte voegmortels nodig waren, kan het soms praktischer zijn om voor zowel wand als vloer één voeg te gebruiken. Dat kan heel handig zijn in bijvoorbeeld douchecellen, toiletten en keukens waar tegels op wand en vloer nu in één keer gevoegd kunnen worden. Het levert de verwerker niet alleen tijdwinst op. Het produceert ook aanzienlijk minder afval. En dát is dan weer goed voor het milieu.  

Omnicol biedt drie voegoplossingen aan, allen voor wand en vloer toepasbaar:

142 omnifill - Waterwerende voegmortel voor voegen tot 10mm breed

142 omnifill is geschikt voor het invoegen van alle mogelijke soorten keramische vloer- en wandtegels en natuursteen. Een waterwerende voegmortel die wordt gebruikt voor binnen- en buitentoepassingen. Heeft een verhoogde slijtvastheid. De maximale voegbreedte is 10 mm. Bovendien kan het traditioneel verwerkt worden (napoederen). 142 omnifill beschikt over het EMICODE-label EC1 PLUS en is hiermee zeer emissiearm.

Voorbeelden van toepassingen zijn o.a. woon- en kantoor ruimtes en ruimtes in de gezondheidszorg.

WD FLEX R omnifill - Snelverhardende, flexibele en waterwerende voegmortel voor voegen tot 10 mm breed

WD FLEX R omnifill heeft een verhoogde chemische resistentie, verkleurt niet en is urinebestendig. Daardoor is het goed toepasbaar in bijvoorbeeld natte cellen en zwembaden. Deze cementvoegmortel is snelverhardend en binnen en buiten toepasbaar. WD FLEX R omnifill beschikt over het EMICODE-label EC1 PLUS en is hiermee zeer emissiearm.

PROF 123 omnifill – 100% kleurvast 3-componenten epoxy voegsysteem

PROF 123 omnifill is een slijtvaste én vochtbestendige 3-componenten epoxy voegsysteem. Het resultaat is 100% kleurvast  met een superieure verwerking én reiniging. Daarnaast is het geschikt voor keramische wand- en vloertegels, glasmozaïek en natuursteen.PROF 123 is geschikt voor particuliere en professionele gebruikers. Het kan worden toegepast in woningbouw, zwembaden, wasstraten, sanitaire gelegenheden, levensmiddelenindustrie en slachterijen.