D
DS
T
M

Het nieuwe ventilatietoestel van Begetube “BT3.5F” kan uitstekende prestaties voorleggen

Tijdens de voorbije editie van Batibouw heeft Begetube een nieuw ventilatietoestel op de belgische markt gelanceerd nl. de BT3.5F.  Het is een ‘flat’ toestel dat bij 350m³/h nog een beschikbare druk levert van 220Pa en hierbij een rendement haalt van meer dan 80%.  Hierdoor wordt dit toestel zeer gunstig geëvalueerd in de epb-software.

De ontwikkeling van dit toestel is eigenlijk het resultaat van 5 jaar expertise in mechanische ventilatie.  Toen Begetube in 2013 begon met het verdelen van het Profi-Air ventilatiesysteem dat bestaat uit semi-flexibele instortkanalen, luchtverdeelkasten en ventilatie-toestellen, hebben wij aan onze klanten de belofte gedaan dat wij de ventilatietoestellen in werking kwamen stellen op de werf.  Mede door deze aanpak hebben we de voorbije jaren heel wat expertise opgebouwd en hebben we deze uiteraard ook meegenomen bij de ontwikkeling van dit nieuwe ventilatietoestel. 

Het BT3.5F ventilatietoestel is een ‘flat’ ventilatietoestel dat in verschillende posities kan worden gemonteerd.  De meest voor de hand liggende montagepositie is de plafondmontage maar ook een verticale en een horizontale muur- of vloeropstelling behoren tot de mogelijkheden.  Hierdoor kan het toestel ook op een kruipzolder worden geïnstalleerd wat het extra interessant maakt om te worden ingezet met woningen met een zadeldak.

De condensafvoer is standaard voorzien van een draadaansluiting op ½” maar kan eenvoudig worden omgevormd naar een universele ¾” EK aansluiting waarop eender welke kunststoffen slang kan op worden gemonteerd.  Vergeet zeker niet om in de kunststoffen condensafvoerleiding een U-vorm aan te brengen en te voorzien van een kleine hoeveelheid water zodat de goede werking van de condensafvoer probleemloos wordt gegarandeerd.

De aansluitingen van het ventilatietoestel zijn in kunststof (om condensvorming tegen te gaan), hebben een diameter van 150/160mm en zijn  voorzien van een rubberen afdichting.  Elke aansluiting is duidelijk benoemd zodat het foutief aansluiten van het kanalennet met het ventilatietoestel uitgesloten is.

De aangezogen verse buitenlucht wordt standaard gefilterd door een G4 filter.  Optioneel is ook een M5 filter is verkrijgbaar.  Belangrijk hierbij te vermelden is dat het wijzigen van het filtertype bij dit toestel geen invloed heeft op de prestaties van het ventilatietoestel waardoor de filterkeuze op elk moment nog kan worden gewijzigd.  Zowel bij de filterlades als bij de volledige opbouw van het ventilatietoestel is er bijzonder veel aandacht gestoken in de lekdichtheid van het toestel.  Zo zijn de externe en de interne lek beperkt tot minder dan 1% hetgeen resulteert in uitzonderlijke prestaties.

Naast de epb gerelateerde gegevens kan het toestel ook uitstekende akoestische prestaties voorleggen.  Om het geluidsniveau tot een minimum te herleiden werden beide ventilatoren in een ventilatorhuis ingebouwd, werd de vormgeving binnenin het toestel geoptimaliseerd en is het toestel aan de buitenzijde afgewerkt met een stalen omkasting.

Aan de buitenzijde van de unit vindt u een antenne.   Hierdoor kan de draadloze RF-bediening probleemloos communiceren met de ingebouwde controller.  Ook een bedrade bediening of de integratie van het toestel in een domoticasysteem zijn mogelijk evenals het gebruik van vocht- en CO2-sensoren. 

Tot  slot is het toestel voorzien van een volledige, modulerende bypass die volledig autonoom zal werken op basis van de verschillende gemeten luchttemperaturen.  Hierdoor zal de bypass er in de zomer voor zorgen dat de verdere opwarming van de woning wordt tegengegaan.

Indien u meer informatie wenst kan u steeds contact opnemen met Begetube.

www.begetube.com // www.profi-air.com