Ecotron2

(Familie)uitstap Ecotron + wandeling Nationaal Park Hoge Kempen.

UHasselt ECOTRON, 3630 Maasmechelen

Het klimaat verandert. Maar wat zal dit betekenen voor onze omgeving? Zal de heide er over 50 jaar nog uitzien zoals vandaag? Om dit te weten te komen, hebben wetenschappers de Ecotron Hasselt University gebouwd.

De Ecotron is een uniek, hoogtechnologisch onderzoekscentrum waarin de Universiteit Hasselt samen met andere internationale partners de effecten zal bestuderen van klimaatverandering op onze natuur. Dit spiegelende onderzoekscentrum bestaat uit dertien hoogtechnologische ecosysteemkamers, waarin het klimaat van de toekomst kan worden nagebootst. De Ecotron vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de Universiteit Hasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit, natuurbeheer en –ontwikkeling.

Ben je benieuwd naar de manier waarop men het klimaat van de toekomst zal nabootsen en wat men zal bestuderen? Kom dan zeker met met de installateurs van Bouwunie Limburg naar deze rondleiding achter de schermen van de Ecotron. Kinderen kunnen zich intussen ook amuseren op de speeltuin en namiddag kan er naar hartenlust gewandeld worden in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Dit event wordt corona-proof georganiseerd, met de nodige aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.

PROGRAMMA

10u: ontvangst
10u30 - 12u: toelichting Ecotron en unieke blik achter de schermen
12u-13u: foodtruck
14u: Mogelijkheid om aansluitend te gaan wandelen in Nationaal Park Hoge Kempen

PRAKTISCH

Locatie: Maasmechelen
Deelname:

-Lid Bouwunie Limburg en kinderen tot 12 jaar: GRATIS - Echtgeno(o)(t)(e) + kinderen vanaf 12j: 15 euro excl BTW

-Niet-lid: 15 euro excl BTW

No-Show fee: 15 euro excl BTW/pp ten voordele van een goed doel

Inschrijven: uiterlijk 24/08/2020