Madagascar Hb2

Madagaskar.

Madagaskar Benelux
Business Forum 2020

Unknown


Waarom Deelnemen?

Met zijn 587.295 km² is Madagaskar het op drie na grootste eiland ter wereld en bijna twintig keer zo groot als België. Het heeft een populatie van ongeveer 26 miljoen inwoners. 2,2 miljoen daarvan wonen in de hoofdstad Antananarivo.

De groei van het Malagassisch bbp steeg van 2,3% in 2013 tot meer dan 5% in 2018. Sinds 2015 is de belangrijkste motor voor die groei de dienstensector, die wordt gekenmerkt door een kleine maar dynamische private sector. Een dienstensector die bijzonder goed presteert, is de handel. (bron: World Bank Group)

Het Economic Update-rapport van de World Bank (juli 2018) benadrukt echter ook dat de voordelen van de stabiele economische groei door een grote meerderheid van de bevolking, met name boeren, niet wordt gevoeld.

Om zijn duurzame groei te bestendigen en te laten doordringen tot alle lagen van de bevolking, heeft deze voormalige Franse kolonie daarom o.a. nood aan alle denkbare vormen van infrastructuurontwikkeling. Van wegen tot woningen, van duurzame drinkwater- en energievoorziening tot afvalverwerking.

Daarnaast kunnen opleiding en uitwisseling van expertise bijdragen aan een duurzame verdere ontwikkeling van belangrijke groepen van de Malagassiërs. Architecten Zonder Grenzen, Bouwunie Limburg en Unizo Limburg namen hierin al het voortouw. Met succes.Ongeveer 80% van de wereldwijde productie van vanille komt uit het noordoosten van Madagaskar. Andere belangrijke exportproducten zijn koffie, schaaldieren, suiker en textiel, met name de wereldbefaamde Malagassische wilde zijde.

Ook de edelstenen en halfedelstenen van Madagaskar vinden hun weg naar juweelontwerpers en -producenten over heel de wereld. Misschien minder bekend, maar daarom zeker niet minder smaakvol zijn de plaatselijke rum en chocolade.

Het toerisme op dit unieke eiland tenslotte is nog in volle ontwikkeling. De uitzonderlijke fauna en flora, de adembenemende natuurlandschappen, de verschillende klimaatzones, de Afrikaanse joie de vivre en andere toeristische troeven zijn gewoon teveel om op te sommen. En om in één reis te ontdekken. Potentieel zat met andere woorden.

PRAKTISCH
Datum: Woensdag 22 januari 2020
Plaats: Gouverneurswoning - Lombaardstraat 25 - Hasselt

PROGRAMMA

18u30: Ontvangst in de Witte Zaal
19u00: Inleiding door de heer Eric Selis en de heer Davy Maesen gevolgd door een welkomstwoord van de gouverneur de heer Herman Reynders en schepen van economie de heer Rik Dehollogne.
19u15: Voorstelling Madagaskar door mevrouw Hasimboahangy ANDRIANAINARIVELO, Directeur Général AHBROK

  • Algemene voorstelling
  • Historiek van uitgevoerde projecten
  • Investeren in Madagaskar

20u15: Ambassadeur van Madagaskar de heer Omer BERIZIKY voor Benelux en EU aan het woord
20u20: Voorstelling van het platform BIGBAOBAB
20.30: Netwerkreceptie

Bij het invullen van dit formulier gebruiken we uw gegevens enkel om gevolg te geven aan u vraag of opmerking. Bekijk ons volledige privacybeleid.