18948 Rubi Triller 230V 50Hz 1 M Rubi
Nieuws

DE RUBI TRILLER.

In het verleden dachten we dat een grootformaat tegel gemakkelijk op het juiste niveau werd gebracht door het schuiven in het lijmbed. Niets is minder waar; je moet behoorlijk wat kracht uitoefenen om de extra large tegel op de juiste hoogte gelijk te krijgen.

Bekijk alle artikels

Echter, met behulp van de RUBI TRILLER wordt dit een stuk eenvoudiger. Door de vibratie brengt deze elektrische tegelklopper het hele tegeloppervlak in beweging waardoor de trilling doorgezet wordt in de onderliggende lijmlaag. Door deze trilling kunnen de buttering floating lijmribbels beter in elkaar doorvloeien, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om de tegels op hetzelfde niveau te krijgen. Bovendien bevordert het de lijmverdeling onder de tegel in je streven naar een 100% verlijming Uiteraard helpt een leveling systeem daar ook bij, maar grotere niveauverschillen tril je veel eenvoudiger weg.

Een elektrische tegelklopper is ook veiliger om te gebruiken dan een rubber hamer. Bij een rubber hamer geef je veel grotere impulsen per klap. Maar het nadeel is dat je slechts een heel klein gedeelte van het lijmvolume onder te tegel verplaatst. De RUBI Triller laat de tegel minder heftig bewegen, en geeft de trilling ook door in de totale tegel. Het gewicht van de machine (4,8 kg) helpt hier ook bij. Het werken met zo’n tegelklopper is ook veel ergonomischer dan werken met een hamer, want je laat de machine het werk doen.

De RUBI TRILLER is te gebruiken op grootformaat tegels, op zowel vloeren als wanden. De machine werkt op 220/230 V en heeft een kabellengte van 4,5 meter.