52960 Dcx 250 Xpert 1250 230V 50Hz 1 M Rubi
Nieuws

NIEUW! DE DCX-250 Xpert – gemakkelijk dikke tegels zagen.

RUBI heeft zijn assortiment zaagmachines uitgebreid: DCX-250 Xpert

Bekijk alle artikels

Dat er steeds meer voor dikkere, en hardere, keramische tegels en natuursteensoorten wordt gekozen, ervaren we dagelijks. Vandaar dat RUBI komt met deze relatief compacte machine met een zeer sterke 2pk-motor die u toelaat gemakkelijk tegels tot 60 mm in één keer te zagen, en overige materialen tot 90 mm in twee keer. (Uiteraard in combinatie met het juiste zaagblad.) Bovendien heeft de DCX nog meer voordelen!

Zo zijn DCX-250 Xpert zaagmachines uitgerust met het C3 Phyton-koelsysteem. Een in hoogte verstelbaar watertoevoersysteem die de efficiëntie van de koeling aanmerkelijk verbetert. Het vermindert niet alleen het verlies van water, maar ook de verspreiding ervan in de ruimte om de zaagmachine heen. Deze efficiëntere koeling verhoogt de prestaties van het diamantzaagblad meer dan aanzienlijk.

De externe watertank voor het koelingswater is snel te verwijderen en is veel gemakkelijker te reinigen en sneller opnieuw te vullen.

Deze krachtige en robuuste zaagmachine heeft een versterkt aluminium chassis met een innovatief drievoudig balksysteem en stalen fronten. Dit om de stabiliteit en stijfheid van het hele chassis te verbeteren. De zaagkop van de DCX-250 Xpert loopt op een – eveneens –versterkte aluminium geleiderail, voor een betere en preciezere afwerking van de zaagsnede. De beschermkap op het zaagblad is gemakkelijk en snel te verschuiven.

Verder is de machine voorzien van een vernieuwd potenframe en extra grote wielen én ten slotte het gecertificeerde ZERO DUST-systeem zodat u drie uur lang stofvrij keramische tegels onafgebroken kan zagen in een ruimte van 15m3. Natuursteen kan u met dit systeem veilig één uur lang achter elkaar zagen.

De DCX-250 Xpert is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: de Xpert 1250 voor lengtes tot 1.25m en de Xpert 1550 tot 1.55m.