Accord 500 Convogliatore Trucioli
Nieuws

SCM INTRODUCEERT EEN NIEUWE REEKS CNC-BEWERKINGSCENTRA VOOR MASSIEF HOUT.

Scm verandert de "spelregels" voor het CNC-bewerken van deur-, raam-, trap- en andere massief houten elementen.

Bekijk alle artikels

De kern van de nieuwe accord 500- en 600-modellen ligt in de noodzaak van klanten om terug de controle te krijgen over hun tijd, aanzienlijke productiviteitswinsten te behalen en de hoogst mogelijke afwerkinggraad te bereiken.

According to wood: achter deze slogan, die SCM heeft gekozen voor de lancering van haar nieuwe assortiment cnc-bewerkingscentra voor massief hout, schuilt de betekenis en waarde van een project dat een nieuw tijdperk moet inluiden voor het bewerken van deuren, ramen, trappen en nog veel meer.

According to wood beschrijft de wens van SCM om een breed gamma technische oplossingen aan te bieden, die nog effectiever en beter presteren, maar vooral "ontworpen zijn door hout" omdat ze technische specificaties hebben en prestaties kunnen leveren die volledig in overeenstemming zijn met de marktuitdagingen.

Tegelijkertijd doet “According” ook denken aan “accord”: een lange geschiedenis van successen en knowhow zoals die van de SCM bewerkingscentra voor frezen en boren, met dezelfde naam, die al meer dan 15 jaar een referentie zijn in de houtverwerkende industrie. Dit assortiment wordt nu verder uitgebreid en ook vernieuwd vanuit een volledig nieuw strategisch oogpunt, waarbij tijd centraal staat en ook de tijd van de klanten terecht gewaardeerd wordt, door de productieprocessen te optimaliseren en te versnellen, zonder in te boeten op de kwaliteit en afwerkingsgraad.

NIEUWE ACCORD 500/600 BEWERKINGSCENTRA

SCM verhoogt met deze machines de productiviteit met 30% in vergelijking met de gangbare marktnormen dankzij de volledig nieuwe "portaalstructuur” met gesloten frame dat, in overeenstemming met het accord-project, het mogelijk maakt om door zijn stevigheid te allen tijde de hoogste afwerkingsgraad en precisie te bereiken, zelfs bij maximale voortgangssnelheid en onder de zwaarste bewerkingsopdrachten.

De bewerkingssnelheid, ook bij zware profileringen, is sterk verhoogd en bedraagt nu meer dan 15 meter per minuut met de nieuwe 5-assige KPX-bewerkingseenheid, voorzien van het TTS-remsysteem en uitgerust met een krachtige freesmotor van 17 kW van Hiteco. Het geheel is dan ook ontworpen om altijd, ook de meest complexe en zware bewerkingen, snel en nauwkeurig uit te kunnen voeren.

De cyclustijden worden drastisch verkort met de nieuwe en exclusieve 360° roterende BRC-S-eenheid, die nog flexibeler en compacter is dan de vorige BRC-eenheden, ontworpen om typische zaag-, frees- en boorbewerkingen uit te voeren, bij de productie van raamcomponenten.

Een andere zeer belangrijke vernieuwing is de beschikbaarheid, aan boord van de machine, van meer dan 100 gereedschappen, klaar voor gebruik, dankzij het nieuwe Caddy 35-magazijn. Dit nieuwe magazijn is uniek, zowel voor zijn capaciteit als voor zijn structuur, en werd geïntegreerd in het bewerkingscentrum zonder de massa van de machine te moeten vergroten.

Het beheer van de gereedschappen wordt sterk vereenvoudigd dankzij de nieuwe Maestro Power TMS-software die voor elke toepassing, binnen een variable productieomgeving, de positionering van het gereedschap automatisch optimaliseert en de bewerkingstijden minimaliseert. Ook lange stilstanden, voor het omstellen van gereedschappen door een machinebediener, worden vermeden,

omdat de operator gereedschappen kan lossen en laden voor een volgend project, terwijl de machine aan het werken is.

EEN GAMMA VOOR EEN GROTERE VRAAG

Het Project According to wood wordt op de markt aangeboden met een assortiment dat volledig voldoet aan de verschillende hedendaagse productiebehoeften.

Accord 500 combineert traditie, eenvoud en compactheid met hoogtechnologische oplossingen:

Ultiem vermogen, voor het bewerken van massief hout, ontwikkeld door de nieuwe 5-assige bewerkingseenheid met zijn krachtige freesmotor van 17 kW en de mogelijkheid om een Pro-Space-configuratie zonder perimeterbescherming te kiezen, is ideaal voor degenen die over niet veel ruimte beschikken.

Accord 600 is de projectoplossing die geen concessies doet met betrekking tot prestaties:

om de productietijden op elk toepassingsgebied zoveel mogelijk te verkorten, biedt het een volledig nieuwe, hoogperformante bewerkingseenheid die kan worden uitgerust met 3 afzonderlijke eenheden.

De combinatie van een 4-assige en een 5-assige freesmotor, respectievelijk van 21 en 13,5 kW, elk uitgerust met een onafhankelijk magazijn, maakt gereedschapswissels in gemaskeerde tijd mogelijk, zelfs tijdens het werken met de boorgroep of de 360° roteerbare BRC-S-bewerkingeenheid.

Ze zijn nog meer gericht op het besparen van tijd, wat het absolute sleutelconcept is in het hele accord-assortiment