Rogiers Hm2002 Con Glue Switch
Nieuws

stefani x.

De nieuwe industriële kantenlijmer van SCM is ontworpen om bewerkingen van topkwaliteit op elk type paneel en materiaal uit te voeren en om te beantwoorden aan alle behoeften van een digitaal verbonden en geïntegreerd maatwerkbedrijf.

Bekijk alle artikels

De stefani x beantwoordt aan de meest recente trends op het gebied van meubeldesign in een flexibele 4.0-productieomgeving. Elk detail werd onder de loep genomen: structuur van de machine, digitale en elektronische besturingssystemen, bewerkingsunits met elektrisch aangedreven bewegingen en de allernieuwste lijmeenheden voor een nog snellere, efficiëntere lijmwissel. Het resultaat is een kantenlijmer die in meerdere ploegen kan werken en altijd bewerkingen van topkwaliteit aflevert. De machine is configureerbaar op maat in een standaloneversie, maar kan ook geïntegreerd worden in een volautomatiche werkcel of productielijn.

Een ander belangrijk voordeel is het vermogen om eenvoudig en zonder onderbreking de maximale kwaliteitsnormen te bereiken, zelfs op de meest delicate “state-of-the-art-materialen”, dankzij SCM’s nieuwe elektronische aanraaksystemen.

Bovendien, in een poging om te voldoen aan de steeds meer wijdverspreide eisen voor flexibele, verbonden en geïntegreerde productie, biedt de stefani x een exclusief digitaal besturingssysteem aan dat perfect in synergie kan werken met andere technologieën en IT-systemen, evenals MES-beheer dat in moderne productieomgevingen wordt gebruikt.

Geen compromissen meer in productiviteit
Dankzij de hoogwaardige bewerkingseenheden en een nieuwe mechanische structuur kan de stefani x, in meerdere ploegen per dag, panelen bewerken met een snelheid tot 30 m/min.

De dynamische eenheden zijn speciaal ontworpen om de prestaties te verbeteren en om op verzoek extra high-endfuncties toe te voegen.

Zeer flexibel, zelfs bij het wisselen van lijmkleur of type
Een ander belangrijk nieuw kenmerk van deze kantenlijmer is de lijmeenheid die dankzij de unieke lijmomschakelaar een just-in-time verandering van kleur en/of lijmtype mogelijk maakt.

Het geheim van dit systeem is dat er op de machine 3 voorsmeltstations en twee lijmwalsen kunnen worden voorzien. Deze kunnen, afhankelijk van de vraag in het werkprogramma, onmiddellijk en zonder stilstand van de machine gewisseld worden. Tijdens de productie kan een lijmopbrengeenheid uitgeschakeld worden om van lijmtype te wisselen of om er onderhoudswerkzaamheden op uit te voeren en dit zonder de productie te onderbreken.


Topkwaliteit, zelfs op de meest delicate kanten

Rogiers Hm2002 Con Glue Switch

De stefani x biedt een verlijming van topkwaliteit, ongeacht het type kant. Naast de positie van de drukrollen kan nu ook de drukintensiteit van de eerste aandrukrol automatisch worden aangepast met het besturingssysteem van de machine.

Bovendien kan men het type of kleur van kantenband wisselen bij een opening van slechts 350 mm tussen 2 opeenvolgende panelen dankzij het vernieuwd automatisch kantenwisselsysteem voor 2 of 6 rollen kantenmateriaal.

Nieuwe reeks high-end elektronische bewerkingseenheden
De elektronische bewerkingseenheden zijn ontworpen om te voldoen aan de twee doelstellingen die essentieel zijn voor de markt:

  • gebruiksgemak, zelfs voor complexere bewerkingen op delicate, "trending" materialen, dankzij een automatische en flexibele instelling.
  • herhaalbaarheid, in kwaliteit en nauwkeurigheid van afwerking, dankzij de elektrische en electronische aansturing.


1. Y-SE 1000 Servo en Y-SE 1200 Servo eindkapeenheid

Rogiers Intestatore Y Se1200 Servo

De 2 elektrisch aangedreven kapeenheden verplaatsen zich over prismageleiders en zorgen voor een constante precisie bij het op maat afkorten van elk type kantenmateriaal, ongeacht de hoeveelheid en het soort panelen die worden bewerkt. Om het bewerkingsproces te optimaliseren is het mogelijk om de werking met elektronische aanraking bij te sturen.

2. ROUND 2 Servo afwerkingseenheid

Rogiers Round 2 Servo

De 2 elektrisch aangedreven afwerkingseenheden verplaatsen zich over prismageleiders en zorgen voor een constante precisie in de afwerking van de onderkant, bovenkant en de kopse kanten van een paneel. Ze garanderen een afwerking van topkwaliteit op verschillende paneelprofielen en optimaliseren de afwerkingsprocessen, zelfs bij drie verschillende kantendiktes. Via de elektronische sturing kan de vorm van het paneelprofiel ingegeven worden.

3. RC-E Multi Leaf lijmschraapeenheid

Multileaf

Deze eenheid laat toe om de lijmvoeg te schrapen op panelen met beschermfolie van verschillende diktes dankzij de elektronische instelling vanaf de sturing.

Vragen over deze machine? Neem gerust contact op via info@rogiers.be of +3256601345.