198126 Header Mail Diamond Line Poseurs 1200X600 Nl
Nieuws

Diamondline, hoogste schokbestendigheid.

Een nog slijtvaster oppervlak? Met het assortiment Diamondline speelt Knauf innovatief in op de steeds strengere eisen die bouwheren en architecten stellen. Het resultaat zijn drie producten met een extreme hardheid: de gipsplaten Diamond Board, het gipspleister MP75 Diamant en het dunpleister Diamond Finish. Stuk voor stuk koppelen ze een grote schokbestendigheid aan een ongeëvenaarde afwerking. Voortaan zullen gangen, muren en trappenhallen beter bestand zijn tegen toevallige of moedwillige beschadigingen. Ideaal voor gebouwen met een hoog bezoekersfrequentie zoals in kantoren, scholen, sportlokalen, ziekenhuizen, schouwburgen, restaurants …

Bekijk alle artikels

De Diamond Board-platen zijn multifunctioneel. Zo zijn zij beter bestand tegen breuken en schokken, hebben ze een hoge brandwerendheid, zijn ze vochtbestendig én kunnen ze uitstekende akoestische prestaties voorleggen dankzij de hoge dichtheid. De geïmpregneerde gipskern laat toe de platen te gebruiken voor wanden in natte ruimten. Ook de montage is vergelijkbaar met de standaard gipsplaat. Zonder bijkomende aandacht kunt u de voegen en oppervlaktes op een gebruikelijke manier glad en strak afwerken. Niet onbelangrijk is het groot draagvermogen van deze platen waardoor zij in aanmerking komen voor de bevestiging van beeldschermen, smartboards,
apparatuur allerhande …
Deze stootvaste gipsplaten zijn in twee uitvoeringen beschikbaar, de standaarduitvoering en de Diamond Board ONE. Het onderscheid ligt voornamelijk in hun brandweerstand. Voor de eerste uitvoering is dit EI 60, de tweede tot EI 120. Standaard leverbaar in 2600 en 3000 mm lang, zijn de Diamond Board platen 13 en 15 mm dik. Op het vlak van duurzaamheid presteren de Knauf platen eveneens heel goed, want zij zijn conform het certificaat Cradle-to-cradle Brons.
Ook Diamond Finish kan je niet vergelijken met een traditionele afwerkpleister. Zo werd het ontworpen voor nog meer bestendigheid tegen krassen, inkepingen en doorboring van voorwerpen. Breng dit pleister op Diamond Board aan voor een nog harder en robuuster oppervlak.Het plamuur kan in twee lagen worden aangebracht als coating van het oppervlak. De projectiemachines PFT Airless, of vergelijkbare machines, zorgen voor een snelle, praktische en zuinige toepassing.
Deze gebruiksklare pasta kan je verkrijgen in emmers van 20 kg.

Met MP 75 Diamant ontwikkelde Knauf een variant op zijn alomgekende spuitgips MP 75. Het gipspleister is ideaal voor oppervlakken die een grotere stevigheid, hardheid of druksterkte vereisen. Het zorgt voor een gladde afwerking door middel van een traditionele toepassing en garandeert luchtdichtheid. maar met een nog grotere stootbestendigheid. Deze spuitgips verpakt in zakken van 25 kg wordt verwerkt met een meng- en spuitmachine van het type PFT G4 X, G 54 E of dergelijk. De ondergronden vooraf onderzoeken op hun hechtingskwaliteiten en zuigvermogen. Steeds en in functie van de ondergrond, overgaan tot de voorbehandeling ervan.

De Diamondline voor de stukadoor en de droogbouwer reikt oplossingen aan bouwheer en architect om het gebouw te vrijwaren van vroegtijdige reparaties. Herstelwerken die inherent zijn aan druk bezochte gebouwen, maar waarvan de onderhoudskosten dienen uitgesteld te worden of ten minste flink gereduceerd moeten worden.
www.diamondline.be