Bege Box Vas
Nieuws

BEGE-BOX + BEGE-Connect.

De BEGE-Box is een ultra-compacte en uiterst modulaire luchtverdeelkast voor de aansluiting van verschillende soorten ventilatiekanalen, zoals rond en oval.

Hij heeft standaard vier ovale aansluitingen. Door gebruik te maken van een BEGE-Connect-adapter is het mogelijk om een rond kanaal te verbinden met de ovale aansluiting. Zo heb je de keuze om te verbinden met ronde kanalen of met een ovaal of stijf kanaal.

Bekijk alle artikels

In functie van de situatie op de werf kan de vakman zelf het benodigde aantal aansluitingen aanbrengen door gebruik te maken van één of meerdere adapters. Per adapter heb je meteen meerdere aansluitingen, waardoor de luchtverdeelkast volledig op maat kan worden samengesteld. De adapter is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in alle gangbare kanaaldiameters op de markt. De BEGE-Box heeft een hoofdaansluiting van DN160 en is geschikt voor ventilatiedebieten tot 400m³/u. Een ongebruikte ovalaansluiting kan luchtdicht worden afgesloten met een oval duct-afdekstop.

Met slechts drie verschillende componenten op voorraad (­BEGE-Box, BEGE-Connect en het ventielaansluitstuk op oval) kan je een volledig luchtdistributiesysteem realiseren. Waar je vroeger verschillende ventielaansluitstukken in huis moest hebben voor de verschillende kanaaldiameters, heb je nu genoeg aan een ventielaansluitstuk op oval en de juiste BEGE-Connect. Die is momenteel verkrijgbaar in 3 uitvoeringen voor het aansluiten van ronde kanalen: 3 x ø63, 2 x ø75 en 2 x ø90mm.

De BEGE-Box meet 22,5 cm op 22,5 cm en is slechts 68mm hoog. Dankzij deze extreme compactheid is de luchtverdeelkast ideaal om te worden ingezet op bouwwerven waarbij predallen als basisstructuur voor tussenvloeren worden toegepast. De beperkte hoogte, de gereduceerde afmetingen van de adapters en de gegroepeerde aansluitingen staan garant voor een vlotte montage op de werf.

Tot slot heeft de BEGE-Box ook een zeer klein drukverlies, wat een positief effect heeft op het geluidsniveau van de installatie en ook zorgt voor een lager energieverbruik van de ventilatie-installatie. Bovendien zijn alle aansluitingen van de BEGE-Box zeer goed toegankelijk via de centrale hoofdaansluiting.

Meer info: https://begetube.com/luchtverdeelsysteem/