Schermafbeelding 2020 09 21 103600
Nieuws

COMAP - Nieuw in het assortiment automatische debietregeling..

Dat verwarmingskringen uitbalanceren helemaal niet complex hoeft te zijn bewijst COMAP opnieuw met de nieuwe Autsar H blokken voor ventielcompact radiatoren en AutoSar vierwegkranen.

Bekijk alle artikels

Doordat de uitbalanceringsfunctie in het kraanhuis of de H blok is ingebouwd, vereenvoudigt AutoSar vandaag meer dan ooit de uitbalancering van verwarmingskringen voor elk type radiator, … van standaard- tot ventielcompact-, van traditioneel- tot designradiatoren.

Niet alleen de leidinglengte van de verwarmingskring zorgt voor de verstoring van het hydraulisch evenwicht, ook het openen of sluiten van thermostaatkranen tijdens hun normale werking kan hiervoor zorgen. In dat geval is een uitbalanceringoplossing essentieel. Die zorgt ervoor dat het debiet van elk warmteafgiftesysteem overeen blijft komen met het debiet waarvoor het werd ontworpen, ongeacht de werking van de andere radiatoren in de verwarmingskring.

Vereenvoudigde uitbalancering

De AutoSar-kranen en H blokken met automatische debietregeling vereenvoudigen de uitbalancering doordat de inregeling beperkt blijven tot de radiatoren. Deze oplossing is in het bijzonder geschikt voor middelgrote verwarmingskringen, aangezien de plaatsing van strangregelventielen op de verschillende aftakkingen van de kring zo overbodig worden.

De AutoSar-technologie van COMAP maakt niet alleen de opdracht van installatiebedrijven gemakkelijker, ze biedt ook tal van voordelen aan de beheerders en de gebruikers van een gebouw. Een correct uitgebalanceerde kring verlaagt immers het risico op oververhitting en op onvoldoende verwarmde ruimtes. Het uiteindelijke gevolg is een hogere energie-efficiëntie voor de volledige installatie. AutoSar zorgt daarnaast ook voor akoestisch comfort aangezien het risico op geluidshinder ten gevolge van de druk in de kring wordt beperkt.

In het nieuwe AutoSar-gamma is de uitbalanceringsfunctie geïntegreerd in het kraanhuis of de H-onderblokken, door de introductie van een verschildrukregelaar. Die zorgt ervoor dat het debiet van elke radiator constant blijft, ongeacht de drukverschillen in de verwarmingskring. Dat is nodig voor de goede werking van een radiator, aangezien deze moet kunnen beschikken over het nominale debiet waarvoor hij werd berekend.

Nieuwe COMAP AutoSar H onderblokken voor ventielcompactradiatoren

Naast de AutoSar kranen voor zijaansluiting die al een tijdje hun efficiëntie hebben bewezen op standaardradiatoren wordt het COMAP assortiment vandaag uitgebreid met H-blokken met automatische debietregeling voor ventielcompact radiatoren, dit in haakse of rechte uitvoering.

Nieuwe COMAP AutoSar vierwegkranen

Ook voor aansluitingen met een vierwegkraan heeft COMAP steeds de oplossing voor elke situatie, dit zowel in traditionele uitvoering als een designset met automatische debietregeling met sensitive thermostaatkop voor designradiatoren of handdoekdrogers.

In tegenstelling tot de COMAP Flexodesigns en Flexosar vierwegmengkranen zijn de AutoSar met automatische debietregeling vierwegkranen niet omkeerbaar. Er bestaan dus haakse aansluitingen rechts en haakse aansluitingen links.

Maak als vakman echt het verschil met AutoSar van COMAP

Als vakman is het goed uitbalanceren van een verwarmingskring met radiatoren en het plaatsen van AutoSar kranen of onderblokken met automatische debietregeling een unieke kans om je te onderscheiden. Neem de tijd om de meerwaarden van automatische debietregeling op radiatoren uit te leggen aan de bouwheer of bouwpromotor, je bewijst niet enkel dat je meedenkt naar de meest energiezuinige oplossingen maar ook tracht je maximaal het comfort van verwarming met radiatoren te verhogen.

En hoe bereken je nu snel de juiste instelling om het debiet in te stellen? Heel eenvoudig, download de MyComap App en bekom snel met een paar parameters de juiste instelling voor elke radiator.

OVER COMAP

De COMAP-groep: toonaangevende fabrikant van energie-efficiënte oplossingen van de warmteopwekking tot de warmteafgifte in gebouwen.

Al meer dan 60 jaar bevestigt COMAP zijn expertise op het gebied van loodgieterij en klimaatbeheersing. De aansluit- en regeloplossingen van COMAP beperken het globale energieverbruik van gebouwen en optimaliseren tegelijk het comfort en de veiligheid.