Schermafbeelding 2019 12 16 Om 21 54 33
Nieuws

Fluisterstille en krachtige warmtepomp .

De fluisterstille warmtepomp van Viessmann maakt op milieuvriendelijke en kostenbesparende manier gebruik van de warmte die in de buitenlucht aanwezig is. Die warmte kunnen gebruikers naar keuze alleen voor verwarming of zowel voor verwarming als voor koeling inzetten. Lucht/water-warmtepompen in onderscheiden zich doordat ze in een binnen- en een buitenunit zijn verdeeld. De verbindingsleidingen van het toestel zijn met water gevuld.

Bekijk alle artikels

Het tijdloze design van de nieuwe buitenunits is bijzonder aangenaam voor het oog. Het model Vitocal 200 beschikt zowel goede vermogenswaarden als een uitstekend rendement. De warmtepomp presteert een vermogen tot 11,6 kW en een COP tot 3 bij -7°C buitentemperatuur, een COP tot 4,1 bij een buitentemperatuur van 2°C en een afgiftetemperatuur van 35°C.

De buitenunits voor deze warmtepompen zijn uitermate stil. Op drie meter afstand produceert het toestel 35 dB(A). Dat stemt overeen met het geluid in een bibliotheek. Viessmann optimaliseerde het frequentiespectrum door de diepe tonen naar een hoger frequentiebereik te verplaatsen. Binnen dat bereik stoort het toestel niet omdat het gebouw het geluid dempt. De Vitocal 200 is hierdoor bijzonder geschikt voor gebruik in dichtbebouwde gebieden, zoals wijken met rijhuizen.

In het kader van een renovatieproject is deze warmtepomp perfect geschikt voor bivalente werking. In dat geval blijft de bestaande installatie actief om eventuele piekbelastingen bij bijzonder lage buitentemperaturen op te vangen. Op die manier wordt de efficiëntie van de installatie sterk verbeterd.

De Vitocal 200, uitgerust met de Vitoconnect module van Viessmann, is te bedienen via de gratis ViCare-app. Het toestel is beschikbaar vanaf 5.329 euro excl. BTW en installatie.