Renson
Nieuws

Healthbox 3.0: Tijdswinst in installatie en in het beheer en de opvolging van werven.

Healthbox 3.0 van Renson zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze geconnecteerde vraaggestuurde ventilatie-unit is klaar voor alle ‘smart homes’, want die communiceert voortaan zowel met jou als installateur als met de bewoner, elk via een bijbehorende applicatie. Voor jou als installateur wordt de installatie en inregeling van de ventilatie via de app nog een stuk praktischer.

Bekijk alle artikels

“En dat is niet alles,” vult Benny Loones (productmanager Renson) aan, “want daarnaast heb je ook toegang tot de ‘My Lio’-webportal waarin je al je installaties kan beheren, van voorbereiding tot opvolging. Via die portal krijg je met andere woorden in één oogopslag een duidelijk overzicht van de status van je projecten en alle administratie die daaraan vasthangt.”

Healthbox 3.0 is dankzij de ingebouwde sensoren in staat om per ruimte in huis het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC-niveau continu te monitoren. Op basis van die metingen past de ventilatieunit het ventilatieniveau automatisch aan waar en wanneer dat nodig is. “De SmartConnect-aansluiting maakt van Healthbox 3.0 ook een geconnecteerd ventilatiesysteem dat niet alleen klaar is voor smart homes, maar vooral voor jou als installateur heel wat tijdswinst bij installatie en opvolging oplevert,” vervolledigt Loones. De speciaal ontwikkelde installateurs-applicatie bij Healthbox 3.0 gidst je doorheen het installatieproces. Dit maakt het nog gemakkelijker om de ventilatie-unit op een kwalitatieve manier geïnstalleerd en gekalibreerd te krijgen. De configuratie en alle parameters zoals drukval, ingesteld debiet, … worden gevisualiseerd. Ook het instellen en bijstellen van de debieten gebeurt voortaan via de app. Healthbox 3.0 past zich meteen aan. “Ook handig,” weet Benny Loones, “is bovendien dat na de kalibratie automatisch de nodige documenten voor de EPB-aanvraag digitaal opgemaakt worden in de My Lio webportal. Weer papierwerk gespaard.”

Naast de connectiviteit werd bij het ontwerp van de nieuwe ventilatie-unit ook rekening gehouden met akoestiek, energiezuinigheid en compacte inbouwmogelijkheden. Healthbox 3.0 standaard amper 20 cm hoog en is daardoor compact in te bouwen en gemakkelijk weg te werken. Healthbox 3.0 is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. Met behulp van collectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit.