Toptechnics Foto
Nieuws

Toptechnics ingeslepen vloerverwarming.

Sinds 2015 is Toptechnics actief met het infrezen van vloerverwarming in chape en Fermacell. Toptechnics levert met de methode van vloerverwarming infrezen een duurzame en ecologische oplossing in ruimtes die initieel niet voorzien waren voor vloerverwarming en maakt een extra opbouwlaag overbodig.

Bekijk alle artikels

Dit systeem is perfect geschikt voor renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouwwoningen met casco oplevering. Tot op het laatste moment, net voor de vloerafwerking, kan er alsnog gekozen worden voor vloerverwarming. Een strak sleuvenpatroon wordt in de dekvloer ingeslepen waarin de 16mm PERT-buis wordt aangebracht. Een extra opbouwlaag van 3 tot 6 cm of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt hierdoor overbodig. Naast de gebruikelijke voordelen van vloerverwarming, heeft ingeslepen vloerverwarming als voordeel dat deze vorm van vloerverwarming sneller en nauwkeuriger te regelen is, waardoor deze comfortabeler en efficiënter in gebruik is. Bovendien is het mogelijk om met zeer lage aanvoertemperaturen (28-35°C water) te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen toegepast kan worden. Het infrezen gebeurt stofvrij met een freesmachine met dubbele stofzuiger en vuilafscheider.

Fermacell - Totaaloplossing voor renovatie en verwarming

De vloer van Fermacell is opgebouwd uit twee lagen gipsvezelplaat van 12,5mm dik met daaronder een laag vilt van 9mm. Daarin zijn sleuven gefreesd en is de PERT-buis verwerkt. Dit is een vloerverwarmingsbuis, die bestaat uit vijf lagen PERT. Fermacell verwerkt het opgevangen slijpstof uit de vloerelementen in de fabriek weer tot nieuwe gipsvezelplaten. De combinatie van beide producten heeft, behalve de voordelen op akoestisch en energetisch vlak, nog een ander pluspunt. Op deze manier wordt de opdrachtgever ontzorgd; deze kan namelijk bij één contactpersoon terecht voor deze totaaloplossing. Daarbij kan hij putten uit twee specialistische bronnen van kennis.

Fermacell en Toptechnics bieden een totaaloplossing met een hoogwaardige gipsvezelvloer met een geïntegreerd lage temperatuur verwarmingssysteem. De vloer van Fermacell draagt bij aan geluidsdemping conform de eisen.

Duurzaam en ecologisch

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen, levert Fermacell ook vloerelementen met een vilten isolatielaag. De ecologische gipsvezelplaten van Fermacell zijn samengesteld uit rookgasontzwavelingsgips, gerecycleerde gips en papiervezels van oud papier. Een uiterst duurzaam afbouwproduct, 100% en oneindig recycleerbaar. Het vilt is een niet-geweven textielsoort die ontstaat door vezels samen te persen. Modern vilt bestaat voor een groot deel uit vezels van (oude) kleding), aangevuld met andere gerecycleerde textielvezelsoorten (bijv. Tapijt).

Ingeslepen chape (gipsvezel)vloeren

Bij het inslijpen in chape zijn er twee mogelijkheden voor het afwerken van de ingeslepen vloerverwarming. De vloer wordt als regalisatievloer afgewerkt. De afgewerkte vloer is vervolgens geschikt voor alle soorten vloerafwerkingen. De tweede mogelijkheid is de ingeslepen vloerverwarming te voorzien van een druklaag van 10mm gipsvezelplaten. Hiermee voldoet de afgewerkte vloer direct aan een hogere brandklasse (<60 min brandwerend).


Projecten in de kijker

Sint-Janslaan Kortrijk Voor een renovatieproject in de Sint-Janslaan in Kortrijk is het vloersysteem van Fermacell en Toptechnics toegepast. In dit project zijn 45 flats getransformeerd naar 45 unieke woningen van nieuwbouwkwaliteit. De architect Bart Vandekerckhove uit Kortrijk nam de vloer op in het basisontwerp.

Sint Janslaan Kortrijk

Kloosterkerk Terzieken Antwerpen
Toptechnics mocht samen met studiebureau Creteq uit Hasselt en T. ar. S. Architecten uit kalmthout de renovatie van de voormalige kloosterkerk Terzieken in Antwerpen omtoveren tot een luxeloft. De authenticiteit van het gebouw werd hiermee volledig behouden. Het comfort in de woning werd volgens de nieuwe normen en met de nieuwste technieken geoptimaliseerd. De drie verdiepen werden uitgefreesd, voorzien van 5-laagse PERT buis waardoor de opbouwhoogte extreem laag werd gehouden.

Kloosterkerk Terzieken

Groepspraktijk R3G
Groepspraktijk R3G verhuisde naar een voormalig kantoorgebouw uit de jaren 90. Nadien kozen zij voor een grondige renovatie. De oude tegelvloer werd uitgebroken en de praktijkruimtes en sportzaal werd volledig ingefreesd en voorzien 5-laagse PERT buis. Momenteel ervaren zowel de kinesitherapeuten en de klanten een enorm comfort gedurende winter en zomer. Dit om dat het systeem erg snel werkt waardoor de inregeling snel en efficiënt kan gebeuren.

Groepspraktijk