Spouwmuren
Nieuws

Knauf TP 432KD, duurzame oplossing voor spouwmuur en gevel Minerale isolatie voor een verbeterde leef- en wooncomfort.

Speciaal voor een partiële of volledige isolatie van spouwmuren ontwikkelde Knauf Insulation de minerale glaswol TP 432KD. Een plaat die perfect past in de gemiddelde spouw bij nieuwbouw. De glaswolplaten sluiten door de flexibele vezelstructuur heel goed aan op het binnenspouwblad. Zo voorkom je een valse luchtspouw die met harde isolatiematerialen sneller ontstaan. Ook het zijwaartse klemeffect van de isolatieplaat zorgt voor een perfecte aansluiting met achterliggende gevelconstructies in hout of metaal. De platen zijn niet alleen makkelijk aan te brengen, maar vermijden ook voegen bij de aan­sluiting en hebben geen bijkomende afdichting nodig om thermische lek­ken in de isolatielaag te voorkomen.

Bekijk alle artikels

De isolatieplaat, brandklasse A1, van 1250 x 600 mm is verkrijgbaar in diktes van 120, 130, 140, 160 en 180. Op aanvraag kunnen zelfs grotere diktes geproduceerd worden. Met zijn uitstekende lambda-waarde (λ = 0,031 W/mK) en Rd-waarde van 3,85 tot 5,80 m²K/W beantwoordt de TP 432KD aan de huidige en toekomstige vereisten inzake passieve, lage-energie- en energieneutrale gebouwen.

PRODUCTVOORDELEN

• Uitstekende thermische prestaties.

• De soepelheid van de platen vermindert het risico op koudebruggen.

• Uitstekende stabiliteit door de twee glasvliezen.

• Niet hygroscopisch, niet capillair en schimmelwerend.

TP 432KD met een gedeclareerde lambda-waarde van 0,031 W/m.K levert zeer goede thermische prestaties, met een constante waarde tijdens de volledige levensduur van het gebouw. Daarnaast heeft de isolatie een uitstekend geluidsabsorberend vermogen. Het product voldoet verder aan de strengste internationale kwaliteitseisen inzake binnenlucht (VOS-emissie).

De duurzame isolatie van Knauf Insulation wordt geproduceerd met ECOSE® Technology. Dat houdt in dat de glaswol voor 80% bestaat uit gerecycleerd glas en dat het gepatenteerde bindmiddel afgeleid is van plantaardige grondstoffen. De isolatieplaat laat zich makkelijk op de gewenste afmetingen versnijden, voelt zacht aan en is door zijn gering irriterend effect bijzonder aangenaam te verwerken.

Tp 432 Kd
Spouw Mur Creux