Nb Kw4 Derbigum1
Nieuws

Derbigum werkt samen met Glaudis aan bouw van villamenten.

Glaudis is een ontwikkelaar van residentieel vastgoed met een bijzondere aandacht voor woonbeleving en kwaliteit. Het ontwerpt geen appartementen, maar villamenten, liefst op maat van de klant met zeer ruime leefruimtes en terrassen. In de afgelopen jaren stampte Glaudis verschillende nieuwbouwprojecten uit de grond in de provincie Limburg. En daar werkte Derbigum aan mee.

Bekijk alle artikels

Glaudis staat voor buitengewoon kwalitatief wonen en baseert zich voor zijn ontwerpen op vier pijlers: elk interieur op maat, optimale woonbeleving, kwaliteit met hoofdletter K en energiezuinig wonen. Die laatste pijlers klinken als muziek in de oren van Derbigum. Voor de waterdichting van zijn nieuwste woonprojecten deed Glaudis dan ook een beroep op de producten van het Belgische familiebedrijf.

BlueBelle
BlueBelle ligt in Lummen en telt 22 villamenten. Het staat in direct contact met de natuur en het marktplein van Lummen. Het project werd in 2017 opgestart en twee jaar later werd de laatste steen gelegd

Nb Kw4 Derbigum1


Bo’Cour
De oude, statige herenwoning, half verscholen achter de bomen en beschermd door haar hoge hagen en haar grote tuin vormen de krijtlijnen van dit unieke project. Het gebouw in Hoeselt telt 27 villamenten en werd vorig jaar voltooid.

Nb Kw4 Derbigum2


Opus 1
Opus 1 ligt midden in het bruisende centrum van Herk-De-Stad. De bouw van de 8 villamenten nam anderhalf jaar in beslag en werd in 2020 afgerond.

Nb Kw4 Derbigum3


Torridon

De omgeving van de poort van en naar Haspengouw is het decor voor 18 duurzame villamenten. Het concept in Kortessem kwam van de grond in 2019. Twee jaar later is Torridon helemaal klaar om de eerste bewoners te ontvangen.

Nb Kw4 Derbigum3


Derbigum-producten

Voor de dakdichting van de gebouwen werden dakdekker Vanherle Dakdichting en de producten van Derbigum ingeschakeld. Glaudis-bestuurder Eric Leemans: “We hebben bijzondere terrassen en dus is de keuze voor een kwaliteitsproduct zeer belangrijk. De detaillering in de uitvoering was een aandachtspunt. We maakten kennis met Derbigum via onze aannemer. Na een eerste ervaring met EPDM overtuigde Derbigum in de volgende projecten. We kiezen resoluut voor een product dat zijn degelijkheid op lange termijn moet bewijzen. We kozen voor Derbigum op de hoofddaken en onder de daktuinen.”

Benny Vanherle van Vanherle Dakdichting vertelt over de gebruikte Derbigum-producten, waar hij al decennia lang vertrouwd mee is. “Vooreerst werd er een dampscherm aangebracht met een dikte van 3 mm, een product uit het circulair gamma van Derbigum. Op de PIR-isolatie volgde de zelfklevende onderlaag Derbicoat HP SKT, de plaatsing gebeurde met de vlam. Voor de eindlaag hanteerden we drie verschillende producten. Onder de groendaken was dat Derbigum SP WW, het wortelwerende waterdichtingsmembraan. De terrassen werkten we af met Derbigum SP FR en andere oppervlaktes kregen een esthetisch uiterlijk door de Derbicolor met zijn witte leischilfers. De eindlagen werden gelast aangebracht.”

Naast de duurzame waterdichtingsmembranen van Derbigum tellen de projecten van Glaudis nog andere ecologische troeven. De villamenten zijn onder andere voorzien van zonnepanelen, hebben een grote opslagcapaciteit van regenwater voor hergebruik en de grote terrasoverdekkingen, terugliggende raampartijen en zonwerende beglazing gaan oververhitting tegen.

Over Glaudis
Glaudis begon in 2012 met een blanco blad en een concept: het ontwerpen van meergezinswoningen waar het volledig achter staat en waar de ontwikkelaars zelf in zouden gaan wonen. De jarenlange ervaring in de bouw van bestuurders Jean-Marie Geurts en Eric Leemans en hun gecombineerde inzichten zorgden voor de ideale mix van ideeën en doelen. Een moderne en duurzame architectuur staat hoog op de verlanglijst. Glaudis beperkt zich tot enkele architecten die het concept buiten/binnen kunnen vertalen naar een aantrekkelijk gebouw dat met heel veel aspecten – privacy, technische hoogstandjes, voorbereidingstechnieken, enz. – rekening houdt. Het is een aanhoudend en grondig proces dat bij elk project in de vergunningsfase steeds wordt doorlopen. Daarnaast worden alle grondplannen door het eigen team onder handen genomen en stapsgewijs verfijnd.