Usine Recyclage Vise Mars 2022 Group 2
Nieuws

GANGMAKER VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE: LANCERING VAN EEN NIEUWE DIENST VOOR DE RECYCLING VAN GLASWOLAFVAL.

Knauf Insulation heeft officieel een nieuwe 15 miljoen euro kostende recyclinginstallatie voor minerale glaswol geopend in Visé (regio Luik). Deze hoogtechnologische recyclingdienst biedt innoverende oplossingen voor de bouw- en sloopsector.

Bekijk alle artikels

De inhuldiging werd bijgewoond door Olivier de Wasseige, algemeen directeur van het Waals Netwerk van Ondernemingen (UWE), België, die deze nieuwe eenheid beschreef als een mijlpaal op weg naar een echte circulaire economie in de bouwsector, die verantwoordelijk is voor 35% van het afval in Europa.

In Frankrijk wordt jaarlijks ongeveer 85.000 ton minerale glaswolafval gegenereerd, terwijl dat in België en Nederland ongeveer 30.000 ton is, waarvan 26.000 ton afkomstig is van sloopwerken.

Geen afval meer naar stortplaatsen tegen 2025
In plaats van het te storten of te verbranden, zal deze nieuwe recyclage-eenheid dit afval terugnemen en omvormen tot nieuwe minerale glaswol. Deze gloednieuwe installatie van Knauf Insulation, bekend als RESULATION - die, zoals de naam al aangeeft, een nieuwe benadering biedt voor RECYCLING in de ISOLATIEINDUSTRIE (insulation in het engels) .

Naast deze nieuwe dienst zal RESULATION ook productieafval recycleren van de fabriek van Knauf Insulation in Visé met behulp van een speciale productielijn en oven in de fabriek.

Dominique Bossan, lid van het directiecomité van de Knauf groep en hoofd van Knauf Insulation Europa/Midden-Oosten/Azië, verklaarde: "De nieuwe installatie is een belangrijke stap op weg naar de verwezenlijking van Knauf Insulation's belofte om tegen 2025 geen afval meer te storten. Een niet onbelangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie For A Better World van de onderneming.

"Maar het laat niet alleen zien hoe ons bedrijf de daad bij het woord voegt als het gaat om het realiseren van een circulaire economie, het biedt klanten ook een efficiënt en concreet alternatief voor het storten of verbranden van isolatieafval.

"Dat is goed voor de zaken, goed voor onze klanten en goed voor de planeet."

- Klik hier voor meer informatie over de nieuwe recyclingeenheid van Knauf Insulation en de nieuwe RESULATION-dienst. Klik hier voor meer informatie over de For A Better World-duurzaamheidsstrategie van het bedrijf.