Isobouw
Nieuws

Geldbesparende circulaire gevelisolatie.

Een gevelisolatiesysteem moet aan vele eisen voldoen. Naast een goede isolerende werking, veiligheid, verwerkingsgemak en prijs spelen ook de milieuaspecten een steeds belangrijkere rol. Met het gevelisolatiesysteem SlimFort van IsoBouw scoort u op al deze gebieden.

Bekijk alle artikels

Snel verwerkbaar
SlimFort is een innovatieve gevelisolatie voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de vier geïntegreerde beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren. SlimFort is tot 50% sneller verwerkbaar in vergelijking tot traditionele systemen. Er wordt geen folie gebruikt en het houtaandeel is tot 75% lager. Een bijkomend voordeel is, dat SlimFort probleemloos door één persoon gemonteerd kan worden.

Circulair isoleren
SlimFort is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam airpop-materiaal. Deze EPS-isolatie bestaat voor 98% uit lucht en kan hergebruikt en/of volledig gerecycled worden. De bevestiging met de geïntegreerde beugels heeft naast een praktisch voordeel ook een circulair voordeel. Zodra de gevelbekleding aan vervanging toe is, kan de bestaande SlimFort-gevelschil gehandhaafd blijven. In de beugels kan eenvoudig een nieuwe houten draagstructuur geplaatst worden voor de nieuwe gevelbekleding. Met SlimFort ontstaat er een aaneengesloten en dampdoorlatende isolatieschil zonder isolatielekken. Dit voorkomt kostbare energieverspilling en vochtproblemen in de constructie. Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel volledig te slopen, dan kunnen de SlimFort-isolatieplaten losgeschroefd worden en bij een ander project weer opnieuw ingezet worden. EPS verliest namelijk nooit haar initieel isolerend vermogen. Neem voor meer info contact op met IsoBouw, info@isobouw.be, tel. +31 493 498111.