Luxlight3
Nieuws

Platdakraam uit één stuk.

Weinig factoren zijn zo bepalend voor je wooncomfort als de hoeveelheid daglicht die naar binnen kan. En dat realiseer je het liefst op een energiezuinige en esthetische manier. Heeft je woning een platdak, dan is er bijvoorbeeld het Illumy-raam van Luxlight: een glasplaat uit één stuk met een afmeting tot 12 m2.

Bekijk alle artikels

‘Illumy by Luxlight’ heet de lijn platdakramen waarmee producent Luxlight uit Westerhoven in 2019 op de markt kwam. De Illumy is het grootst verkrijgbare platdakraam, alleen nu met een grootformaat glasplaat uit één stuk die zorgt voor een onverstoord, helder uitzicht naar buiten. Dit concept is door Luxlight vertaald naar drie varianten van het Illumy platdakraam: Day & Night, Energy en Design. Drie ‘karakters’ met een eigen identiteit die niet alleen zorgen voor optimaal daglicht in een woning, maar ook op het gebied van energiezuinigheid, uitstraling en installatiegemak hoge ogen gooien.

Illumy Day & Night
De Day & Night variant is de meest complexe uitvoering van het Illumy platdakraam. Tot de stadaard productkenmerken behoren geïntegreerde ledverlichting en een hoogwaardig plisségordijn van Verosol. Met de geïntegreerde ledverlichting kan op donkere dagen het licht van een zonnige dag worden gesimuleerd in de stand ‘cool white’. ’s Avonds kan worden gekozen voor ‘warm white’ om een sfeervol verlichte woonomgeving te creëren. Illumy Day & Night is een sfeermaker die elke woon- of werkruimte aan huis voorziet van het juiste licht op het juiste moment.

Illumy Energy
Net als Illumy Day & Night is de Energy variant uitgerust met een plisségordijn van Verosol. Door dit gordijn te sluiten ontstaat er een extra isolerende luchtlaag tussen het plissédoek en het raam. Daardoor kan er nog minder warmte ontsnappen uit de ruimte en dus op energie worden bespaard. Het maakt de Illumy Energy uitermate geschikt voor energieneutraal en passief bouwen. Daarnaast is het plisségordijn ideaal om eventuele felle zonnestralen te dimmen.

Illumy Design
Illumy Design is de basisvariant uit de Illumy serie. Bij dit model ligt de focus vooral op esthetica en uitstraling, Het is een tijdloos platdakraam dat strak in het dakvlak past. Bouwers en ontwerpers hebben hiermee een veelzijdig product in handen, dat zowel in moderne als meer traditionele bouwstijlen moeiteloos ingepast kan worden. Beeldbepalend is het grootformaat glasvlak uit één stuk, zonder storende tussenstijlen. Hierdoor vervaagt de grens tussen buiten en binnen en is er sprake van een ongekend uitzicht naar buiten.


Alles in dienst van meer daglicht
Binnen het Illumy concept wordt gezorgd voor de toetreding van zoveel mogelijk daglicht. Als eerste door toepassing van de unieke grootformaat glasplaat uit één stuk. Deze vormt voor daglicht de perfecte ingang tot een woning, Daarnaast gebruikt Luxlight in al haar Illumy platdakramen Crystall HR+++ triple beglazing. Dit kristalheldere glas is kleurecht en laat meer daglicht door dan standaard glas. Met de nieuwe Illumy serie kunnen glasoppervlaktes worden gerealiseerd tot maar liefst 12m2.

Verkrijgbaar in drie modellen
Illumy Day & Night, Energy en Design zijn leverbaar in drie modellen: als lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur, als vrijstaand lessenaarsdak en als zadeldak. Het lessenaarsdak tegen de muur biedt veel daglicht tot diept in de woning of aanbouw. Het vrijstaande lessenaarsdak is vrij te positioneren op het dak, zodat het daglicht op iedere gewenste plek binnenkomt. Het zadeldak zorgt door zijn tentvorm voor een rustig symmetrisch beeld, maakt een ruimte optisch groter en geeft een vrij cabriogevoel.

Voor meer informatie, een offerte of tekeningen kijk op www.Illumy.be.