Recticel Talks Media Banner Nl 1920X400
Nieuws

Recticel talks.

De bouwsector wordt al enige tijd geconfronteerd met een verzameling aan uitdagingen.

Denk maar aan het tekort aan arbeidskrachten en vakmensen, evolutie in technologie en techniek zoals o.a. BIM, de organisatie van het bouwproces, nieuwe manieren van samenwerken, het doorgeven van kennis en het steeds groeiende belang van duurzaamheid.

Bekijk alle artikels

Dit alles bezorgt heel wat aannemers en bouwprofessionals kopzorgen. Of het nu gaat om residentiële, industriële, openbare of utiliteitsgebouwen, aannemers hebben een hele verzameling normeringen en wetgevingen te volgen.

En architecten zijn meer en meer genoodzaakt om hun manier van werken grondig bij te stellen of te herdenken.

Met het nieuwe kenniscentrum Recticel Talks wil Recticel Insulation bouwprofessionals inspireren, uitdagen en ondersteunen. Bouwexperts komen aan het woord over hun vak zodat aannemers en architecten getriggerd worden om zaken anders te zien, om kennis te delen en zo hun vak nog beter te kunnen uitoefenen. In deze blogsectie ontdek je wat er leeft en beweegt in de bouwsector en welke visie federaties, architecten of aannemers hebben op bepaalde topics zoals renovatie, digitalisatie of duurzaamheid. Aan de hand van blogs, podcasts, video’s, webinars… gaat Recticel in dialoog met professionals uit de bouwindustrie. Zo verneem je de visie van Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw op de renovatie-uitdagingen 2050 of vertelt Kati Lamens meer over mogelijke lock-ins in een renovatieproject en het belang van een grondige audit door de architect. Staat jouw onderneming ook voor de uitdagingen en opportuniteiten binnen de bouwsector? Zit jij ook met vragen? Blijf op de hoogte met Recticel Talks. Surf naar www.recticeltalks.be en laat je inspireren door onze experts.