Nb Kw4 Soprema
Nieuws

SOPREMA BEHAALT CRADLE-TO-CRADLECERTIFICAAT VOOR 6 STRAFFE BITUMINEUZE DAKBEDEKKINGSPRODUCTEN.

Soprema levert als een van de grootste spelers binnen de bouwsector al langer doorgedreven inspanningen op het vlak van duurzaamheid.

Bekijk alle artikels

Die inspanningen werden beloond met een Cradle-to-cradlecertificaat van het Cradle-to-cradle Products Innovation Institute (C2CPII). Dat instituut erkent producten wereldwijd als een voorkeursproductstandaard voor verantwoorde aankoop. Soprema ontving het certificaat voor zes producten, verkrijgbaar op de Belgische en Nederlandse markt:

5 PRESTATIECATEGORIEËN, GRONDIGE ANALYSE

Voor een product zo’n certificaat behaalt, onderwerpt de jury van het Cradle-to-cradle Products Innovation Institute het aan een grondig onderzoek. Vijf specifieke prestatiecategorieën geven de doorslag:

  • Material health: wat is de impact van het materiaal op de gezondheid van andere organismes? Bevat het gevaarlijke chemische substanties, zoals zware metalen?
  • Product circularity: draagt het product bij aan een circulaire economie? Is het materiaal herbruikbaar, zodat het deel kan uitmaken van een gesloten keten?
  • Clean air and climate protection: hoeveel CO2 stoot het productieproces uit? Welke inspanningen levert het bedrijf op het vlak van het milieu voor dit specifieke product? Zet de producent zich in voor schone lucht?
  • Water & soil stewardship: hoe is het waterverbruik tijdens het productieproces? En hoe springt de producent om met de watervoorraad en bodem?
  • Social fairness: wat zijn de arbeidsomstandigheden? Veroorzaakt dit product nergens sociaal onrecht?

Afhankelijk van de score op deze categorieën krijgt een product een bronzen, zilveren, gouden of platinum certificaat. Dat onderscheid is er om organisaties te motiveren blijvende milieu-inspanningen te leveren.

CERTIFICAAT KADERT IN BREDERE WAAIER AAN INSPANNINGEN DOOR SOPREMA

Het Cradle-to-cradlecertificaat kadert in een breder geheel aan inspanningen die Soprema levert voor het milieu. Zo maken we op de XPS-productiesite in Tongeren nieuwe, 100% recycleerbare XPS van gerecycleerd polystyreen met een klimaatvriendelijke CO2-technologie. Daarnaast biedt Soprema al langer natuurlijk isolatiemateriaal aan – zoals Pavatex – gemaakt uit onder andere houtresten van zagerijen. Ten slotte zamelt Soprema bitumen dakbanen in om die te recycleren tot nieuwe roofing en tot wegenasfalt. Wist je trouwens dat Soprema bij al haar activiteiten de CO2-impact probeert te beperken en dus waar mogelijk gebruikmaakt van hernieuwbare energie en bio-based raw materials?

SOPREMA, JE PARTNER VOOR CIRCULAIR BOUWEN

Op zoek naar de juiste materialen voor je circulair bouwproject? We helpen je graag! Onze experts geven je met plezier advies op maat. Neem gerust contact met ons op.