Asbest
Nieuws

UITNODIGING KANDIDAATSSTELLING VERWIJDERAAR ASBESTHOUDENDE DAKBEDEKKING EN GEVELBEKLEDING.

Dubolimburg organiseert een oproep voor het samenstellen van een ‘aannemerscollectief’ met aannemers voor het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking en gevelbekleding.

Deze oproep kadert in de Limburgse asbest afbouwcampagne in samenwerking met Provincie Limburg en met steun van OVAM.

Bekijk alle artikels

De campagne richt zich -naast de asbesthoudende leidingisolatie- op de herkenning en verwijdering van asbesthoudende dak- en gevelbedekking en onderdakplaten.

Dubolimburg wil door middel van het samenstellen van een ‘aannemerscollectief’ voor het verwijderen van asbesthoudende leidingisolatie particulieren eigenaren van woningen en appartementen, verenigingen en lokale besturen, de mogelijkheid bieden om de aangetroffen asbest op een veilige manier te laten verwijderen door een betrouwbare partij.

Daarnaast hebben de deelnemers door te werken met een aannemer uit het ‘aannemerscollectief’ recht op een subsidie van 90% van de stortkost exclusief BTW beperkt tot 1500 m² te verwijderen asbesthoudende materialen.

Op basis van het rapport van een asbestdeskundige zal de deelnemer bij één of meerdere aannemers uit het aannemerscollectief een offerte kunnen aanvragen. Uitsluitend particulieren die werken laten uitvoeren door een aannemer uit het collectief, hebben recht op de subsidie.

De looptijd van het project is vermoedelijk 36 maanden.

De startdatum van de bezoeken van de deskundige is voorlopig vast gelegd op 1 september 2021.

Een aannemer met een toelating voor het verwijderen van asbest volgens de methode van deeenvoudige handelingen’ kan zich kandidaat stellen voor het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking.

Kandidatuurstelling gebeurt via het digitale inschrijvingsformulier. Dit zit als bijlage bij dit bericht en kan eenvoudig ingevuld en ondertekend worden teruggestuurd naar Karen.Smets@dubolimburg.be

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Karen Smets van Dubolimburg (Karen.Smets@dubolimburg.be).