Etc K950 Lhx Ladekran
Nieuws

WORDT DE EERSTE KLAAS K950LHX IN BELGIE VAN JOU?.

Vorig jaar waren we al trots enkele foto’s van dit nieuwe project van de KLAAS te kunnen voorstellen, vandaag zijn we stapje verder en hebben we bewegende beelden.

Bekijk alle artikels

De KLAAS K950LHX brengt twee werelden samen, de kracht van de aluminium kraan en mogelijkheid van lading makkelijk mee naar de werf te nemen. Met zijn korte wielbasis van 3,9m is en de extra meedraaiende achteras is deze uitermate geschikt voor de stad of kleine wegen. De laadzone is voorzien voor 8 europaletten of 6T en heeft voldoende voorzieningen om de lading veilig en wel te zekeren. Qua aandrijving kan er per werf gekozen worden om te werken op de motor van de Volvo FMX of op de Electro motor aangedreven door 380V, met deze laatste kan er dus geluidsarm en ecologisch gewerkt worden.

Door bij dit type te opteren om op de motor van het voertuig te werken en de gewichtsverdeling anders uit te voeren is de bok boven de draaikrans zo compact dat deze bijna niet uit het chassis van de vrachtwagen draait. Krachtig is de K950LHX zeker, deze kraan kan op 28m ver nog steeds 1Topheffen en met zijn totale haakhoogte van 43m is deze kraan geschikt voor de meeste werven.