Adobe Stock 103795779

BA5 - Vakbekwaam persoon.

Doelgroep

Het A.R.E.I. vermeldt dat personen die risicovolle handelingen aan elektrische installaties uitvoeren, een opleiding moeten hebben gekregen, aangepast aan de werkzaamheden en werkomstandigheden van die persoon. Werken met elektrische installaties, apparaten en machines die al dan niet onder spanning staan, kan immers ernstig gevaar opleveren. Alle medewerkers van onderhouds- en storingsdiensten hebben er voordeel bij hun opgedane kennis paraat en vooral up-to-date te houden. Het A.R.E.I. noemt deze medewerkers immers ‘bevoegden’. Zij moeten de opleiding ‘BA-5’ volgen om vervolgens door uw bedrijf als ‘BA-5 – bevoegde’ te worden gecodificeerd.

Programma

Deze cursus behandelt de volgende onderwerpen:

  • Basistheorie
  • De gevaren van elektriciteit
  • Wettelijke aspecten
  • Elektrisch materieel
  • Beschermingstechnieken
  • Werkzaamheden van de BA-5
  • EHBO
  • Evaluatie
  • Indien uw bedrijf te maken heeft met ontploffingsgevaarlijke omgevingen, breiden wij deze onderwerpen uit met de basis ATEX-reglementering en de ATEX-beschermingswijzen. (ATEX = Atmosphères Explosives.)

Evaluatie

Om te bewijzen dat de cursisten voldoende instructies hebben gekregen en de materie behoorlijk beheersen, sluiten we de cursus af met een theorietoets. Het is dan aan de werkgever om op basis van de resultaten al dan niet een bekwaamheidsattest als BA-5 – bevoegde af te leveren aan de werknemer.


Passen onderstaande data of locaties niet? Mail ons op info@bouwunielimburg.be

BA5 - Vakbekwaam persoon (15/12/20 - 16/12/20 ) te Truibroek 51, Ham