T2 Campus Bouw 99
Red Hexagon

EHBO opfrissing & kleine blusmiddelen

EHBO

Doel van deze opleiding

De opleiding EHBO Opfrissing en kleine blusmiddelen is ontworpen om deelnemers te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om eerste hulp te verlenen in noodsituaties en om branden te bestrijden met kleine blusmiddelen.Inhoud van deze opleiding

  1. Herhaling van basiskennis EHBO: De opleiding begint vaak met een herhaling van de basiskennis van EHBO, inclusief de stappen die moeten worden genomen bij het verlenen van eerste hulp, het beoordelen van de situatie, het controleren van de vitale functies en het reageren op verschillende noodsituaties.
  2. Reanimatie en gebruik van een AED: Het correct uitvoeren van reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) zijn essentiële vaardigheden bij het redden van levens. De opleiding besteedt doorgaans aandacht aan de juiste technieken en procedures voor het uitvoeren van reanimatie en het gebruik van een AED.
  3. Verbandtechnieken: Het aanleren van verschillende verbandtechnieken is een belangrijk onderdeel van EHBO. De opleiding kan demonstraties en praktische oefeningen omvatten voor het aanleggen van verschillende soorten verbanden, zoals drukverbanden, steunverbanden en wonddrukverbanden.
  4. Behandeling van verwondingen: Deelnemers leren hoe ze verschillende soorten verwondingen kunnen behandelen, zoals snijwonden, brandwonden, botbreuken en letsels aan gewrichten. Dit omvat vaak het leren herkennen van de ernst van de verwonding en het nemen van passende maatregelen om de pijn te verlichten en verdere schade te voorkomen.
  5. Brandbestrijding en kleine blusmiddelen: De opleiding richt zich ook op het bestrijden van branden met behulp van kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en blusdekens. Deelnemers leren over de verschillende soorten branden, de juiste blusmiddelen voor elke brandklasse en de correcte procedures voor het veilig bestrijden van branden.
  6. Evacuatieprocedures: Het is belangrijk om te weten hoe je een gebouw snel en veilig kunt evacueren tijdens een noodsituatie. De opleiding kan instructies geven over evacuatieprocedures, het gebruik van vluchtroutes, het helpen van anderen bij evacuatie en het verzamelen op een veilige locatie.


Praktische informatie

23/11/2023 • 08u00 - 16u00
Ambachtsweg 13
3620 Lanaken (bekijk op kaart)
Prijs: € 250,00
Inschrijvingen gesloten

Meer informatie

Opleidingspartner
AD-VISIO BVBA

Taal
Nederlands

Formaat
Op locatie