Iso Bl Ro 25 Bl Ro
Nieuws

Henco lanceert populaire buizen op 25m rol.

Kortere lengte is handig en voordelig voor kleine ondernemingen

Henco gaat zijn ISO4 buizen in de diameters van 16 mm en 20 mm, met een isolatie van 6 mm, voor het eerst aanbieden op rol van 25 meter, naast de standaardlengtes 50 en 100 meter. Met deze uitbreiding speelt Henco in op de vraag van met name kleinere installatiebedrijven, die er overschot mee vermijden, kosten kunnen besparen en verspilling minimaliseren.


Bekijk alle artikels

“Deze buizen zijn voor elke installateur wel vertrouwd, ze behoren tot onze ‘fast movers’”, legt Product Manager Bart Vermeersch bij Henco uit. “Maar voor kleinere bedrijven of eenmanszaken (ZZP’ers) is het niet altijd handig om 50 of 100 meter te bestellen. Je zit haast altijd met een overschot, en moet een groter bedrag voorschieten dat je misschien niet meteen terugverdient. Daarom hebben we besloten om de productie aan te passen en ook de rol van 25 meter aan te bieden.”

Minder energieverlies, meer veiligheid en comfort

Met een isolatiedikte van 6 mm zorgen de ISO4-buizen voor een effectieve bescherming tegen energieverlies. Daarnaast draagt de isolatie bij aan geluiddemping van stromend water in de leidingen, en beschermt ze tegen condensatie, roestvorming en schade aan de leidingen. Resultaat: een langere levensduur van de installaties en minder onderhoudskosten op de lange termijn. Daarnaast bieden de geïsoleerde buizen bescherming tegen extreme temperaturen, wat de veiligheid verhoogt voor zowel installateurs als eindgebruikers.

De installateur centraal

De nieuwe compacte lengte van 25 is dus met name handig voor kleinere projecten. Makkelijker te hanteren en te vervoeren, wat de efficiëntie op de werkplaats verhoogt. Bovendien zijn deze rollen uit voorraad leverbaar, zodat professionals snel aan de slag kunnen zonder lange wachttijden. CEO Wim Verhoeven: “Onze missie blijft om de installateur altijd beter bedienen, in een markt die steeds dynamischer en veeleisender wordt. We zullen altijd blijven luisteren en in dialoog gaan met onze doelgroep, om samen oplossingen te vinden voor uitdagingen en samen succesvol te zijn.”

Forse investering

Door de steeds strengere bouwnormen neemt de vraag naar voorgeïsoleerde buizen toe, die de energieverliezen in zowel verwarmings- als koelinstallaties verminderen. Maar ook brandveiligheid speelt mee. Daarom dat Henco 10 miljoen euro investeerde in een nieuwe isolatie- of schuimlijn. Een strategische keuze voor duurzaamheid en efficiëntie, waarmee Henco de buizen zelf van isolatieschuim voorziet in plaats van dit over te laten aan (buitenlandse) partners.

Wim Verhoeven, CEO: “We halen de productie van A tot Z in huis, waar vroeger voor elke vrachtwagenrit naar onze partners, twee of drie retourritten nodig waren. Dat zijn meer dan 1000 vrachtwagens die we jaarlijks van de weg halen, of zo’n 750 ton CO2. Bovendien houden we de kwaliteit nog beter in eigen hand, en worden de levertijden ingekort. Dat stelt ons in staat veel flexibeler op de vraag in te spelen, mede dankzij de aanleg van een slimme bufferstock.”

Duurzame toekomstvisie

Henco blijft inzetten op innovatieve en duurzame oplossingen die bijdragen aan energie-efficiëntie, comfort en veiligheid. Sinds 2008 maakt Henco deel uit van de beursgenoteerde industriële groep Aalberts. Met een uitgebreid distributienetwerk bedient Henco klanten in meer dan 60 landen. Vandaag zorgen meer dan 300 werknemers voor een jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen koppelingen.

Henco 7726