Pirrouet® Prisma verenigt duurzaamheid en circulariteit met esthetiek op Living Tomorrow. 

De nieuwe Living Tomorrow innovatiecampus is een staaltje modern bouwkunst. Vandersanden, één van de partners, speelde een sleutelrol in de bouw van de opmerkelijke gevel van dit iconische gebouw. De CO2-negatieve Pirrouet® Prisma-steen belicht geavanceerde technologie, waar duurzaamheid samengaat met ontwerpvrijheid.

De innovatiecampus in Vilvoorde, een toren van 49 meter met 12 verdiepingen, fungeert als ontmoetingsplek en toont nieuwe manieren van wonen, werken en leven. Het gebouw zelf is een symbool van duurzaamheid, met bijna alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn.

Living Tomorrow koos bewust voor de Pirrouet®-innovatie van Vandersanden voor de gevel. Deze CO2-negatieve gevelsteen neemt meer CO2 op dan nodig is voor de productie. Elke ton Pirrouet® gevelstenen neemt maar liefst 60 kg CO2 op tijdens het uitharden, en dat voor altijd.

Binnen het Pirrouet®-assortiment viel de keuze van de architect op de Pirrouet® Prisma, een ruitvormige gevelsteen die dankzij haar vorm esthetische ontwerpmogelijkheden biedt. "Met ons ontwerp wilden we van het nieuwe gebouw een monoliet maken", zegt Bart Thijs, architect bij Living Tomorrow. "Het is de verpersoonlijking van onze visie op hoe gebouwen er binnen enkele jaren zullen uitzien en hoe het bouwproces zal verlopen. Duurzaamheid en circulariteit zijn de kernwoorden van bouwen en leven, vandaag en in de toekomst."