De Dakexpert Laptop
Nieuws

Hoe verander je van huisstijl? Een eenvoudig stappenplan voor de zelfstandige bouwvakker.

Veranderen van huisstijl is een belangrijke stap voor een je bedrijf. Het is een proces dat zorgvuldig moet worden gepland om een soepele overgang te garanderen en de merkidentiteit te versterken in plaats van te verwateren.

Bekijk alle artikels

1.Stel duidelijke doelen

Zorg ervoor dat je precies weet waarom je de verandering doorvoert. Dit kan zijn vanwege een veranderende markt, een nieuwe positionering, een samenwerking, of simpelweg omdat je huidige huisstijl verouderd is.

2.Kenmerken en identiteit behouden

Je huisstijl moet de kenmerken van je bedrijf weerspiegelen. Zelfs als je visueel verandert, moet je USP (wat je onderscheidend maakt t.o.v. concurrenten) consistent blijven. Hoewel je veranderingen aanbrengt, moet je er ook voor zorgen dat je klanten je blijven herkennen.

3.Kies voor tijdloze ontwerpen

Trends komen en gaan, maar een goede huisstijl blijft jarenlang relevant. Kies elementen die niet snel gedateerd raken. Zorg dat je nieuwe huisstijl duurzaam is, en flexibel genoeg om mee te gaan met toekomstige ontwikkelingen.

4.Verander niet meteen alles

Overweeg om je nieuwe huisstijl stapsgewijs uit te rollen. Begin bijvoorbeeld met je website en online presence en werk vervolgens door naar drukwerk en fysieke items. Dit kan budgetvriendelijker zijn en biedt flexibiliteit om aanpassingen door te voeren.

5.Communicatie van de verandering

Zorg dat je klanten en partners weten dat er een verandering aankomt. Houd bijvoorbeeld jouw websitebeheerder op de hoogte dat er verandering aankomt aan de lay-out.

Om nieuwsgierigheid bij klanten te wekken kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een teaser op social media, en leg uit waarom de verandering plaatsvindt.

Sta jij op het punt om je huisstijl te veranderen? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en maak van deze verandering een succesverhaal!

De Dakexpert Pc

Ook De Dakexpert heeft een nieuwe huisstijl én website!

Wist je dat De Dakexpert ook onlangs hun huisstijl heeft vernieuwd? Ze kozen ervoor om een frisse, nieuwe look te creëren en hebben samen met onze partner HappyWebsites een prachtige, gloednieuwe website gelanceerd die perfect aansluit bij hun vernieuwde branding.

Wil jij ook je online aanwezigheid versterken, iets wat tegenwoordig essentieel is om meer klanten te bereiken? Neem dan nu contact op met HappyWebsites en profiteer van een exclusieve leden-korting van 50%!

Start vandaag met het bouwen aan je online succes!