Id 6659 Shutterstock 283815887
Nieuws

Knauf Insulation SmartCavity 031.

Duurzame isolatie van spouwmuren en vliesgevels

Knauf Insulation SmartCavity 031 is een krachtige en waterafstotende glaswolplaat met de innovatieve ECOSE® Technology. Als spouwplaten met hoge isolatiewaarde zijn ze een zeer kosteneffectieve en innovatieve oplossing voor de thermische én akoestische isolatie van spouwmuren en vliesgevels met open voegen, voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Bekijk alle artikels

De SmartCavity plaat is voorzien van een zwart glasvlies aan één zijde. Deze isolatie bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas en bevat het natuurlijk bindmiddel op plantaardige basis ECOSE® Technology, zonder chemische toevoegingen. Geproduceerd in België en uiterst efficiënt en compact verpakt, wordt de CO2-uitstoot van transport aanzienlijk beperkt. SmartCavity 031 scoort dan ook steevast erg hoog op duurzaamheidscriteria en -certificeringen.

Tijdswinst

Dankzij de unieke vezelstructuur biedt SmartCavity 031 een perfecte aansluiting tussen de platen en op de achterconstructie. Dit voorkomt thermische lekken en ongewenste luchtstromen. De middelharde uitvoering van de isolatieplaten laat zich makkelijk en nauwkeurig op maat versnijden, en vermijdt op termijn het fenomeen van verzakking. Dat is de beste garantie voor een uniforme isolatielaag en wordt extra ondersteund door de noodzakelijke spouwankers. Het afdichten van de voegnaden met tape is eveneens overbodig: opnieuw extra tijdswinst voor de aannemer.

Aangenaam handelbaar

Met een hoge thermische isolatiewaarde van 0,031 W/m.K is SmartCavity 031 geschikt voor nieuwbouw (volgens NTA 8800) en bijzonder aangenaam te verwerken dankzij het gebruik van het ECOSE® Technology bindmiddel. Deze typisch bruinkleurige isolatie veroorzaakt weinig irritatie op de huid, geeft weinig stof af en is geurloos. Perfect waterafstotend, niet hygroscopisch of capillair, wordt SmartCavity 031 bijzonder gewaardeerd in vaak barre werfomstandigheden. Knauf SmartCavity is verkrijgbaar in verschillende diktes, waaronder 100, 120, 140, 150, 160 en 180, om aan verschillende projectvereisten te voldoen.

Voor de meest actuele informatie ivm spouwmuurisolatie verwijst Knauf naar de technische voorlichting 264.