Xstream
Nieuws

Maximaal afscheidingsvermogen, minimaal energieverbruik:.

Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders

Een schoon en luchtvrij centraal verwarmingssysteem heeft een langere levensduur en een hoger rendement. De Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders hebben een innovatieve en unieke ECO/MAX-stand die de prestaties van het systeem verbetert en zorgt voor een tot 15 procent lager energieverbruik.

Bekijk alle artikels

De ECO-stand heeft een lagere weerstand en drukval. Slechts een gedeelte van het water gaat door de afscheider, zodat de systeempomp minder vermogen hoeft te leveren. Hierdoor kan het afscheidingsproces uiterst efficiënt worden uitgevoerd. De MAX-stand wordt vooral gebruikt bij het opstarten van het systeem. Al het systeemwater wordt door de XStream geleid. Lucht-, vuil- en magnetietdeeltjes worden zeer snel opgevangen. Zo kan de installatie snel werken op een comfortabele en energie-efficiënte wijze.

"Tot 6 procent hoger rendement"

"Met de Flamco XStream zetten wij een nieuwe standaard op het gebied van lucht- en vuilafscheiding," zegt Maarten van de Veen, CEO van Aalberts hydronic flow control. "Dankzij het aanzienlijk verlaagde energieverbruik, het rendement dat tot 6 procent hoger is en de langere levensduur van het centrale verwarmingssysteem, mogen wij de prestatie van onze productinnovatie zonder overdrijving "extreem" noemen."

Montage van de Flamco XStream is eenvoudig: De afscheiders hebben een aansluiting die 360 graden gedraaid kan worden, waardoor ze zowel in verticale, horizontale en diagonale leidingen kunnen worden geïnstalleerd. De doorstroomrichting van het systeem speelt geen rol, hetgeen installatiefouten voorkomt.

LINK: https://flamcogroup.com/be-nl/pageid/newsitem-xstream-climateneutral-campaign