2018 08 Knauf 36 Maha0120
Nieuws

Silko 36 van Knauf opent de weg naar grootse(re) projecten.

Met de multifunctionele dunpleister Silko 36 kunnen professionals steevast rekenen op een constante kwaliteit én extra flexibiliteit. Zo krijgen grote werven speelruimte in hun planning doordat één dunne laag volstaat voor een glad resultaat. Andere troeven zijn de ingekorte droogtijd en de gegarandeerde luchtdichtheid vanaf 4 mm dikte.

Bekijk alle artikels

MACHINAAL IN ÉÉN LAAG

Met Silko 36 brengt Knauf een revolutionair gipspleister uit om machinaal in één laag aan te brengen in een dikte van 3 tot 6 mm – op alle ruwe, absorberende en vlakke minerale ondergronden. Daardoor kan je sneller dan ooit binnenmuren en plafonds bezetten: één product op de werf klaart de klus. Het toepassingsgebied is erg breed: van alle types ondergronden (kalkzandsteen, cellenbeton, beton en gipsblokken) tot alle types gebouwen (zowel residenties en woonwijken als extra hoge woon- en kantoorgebouwen). Het resultaat is steevast een witte afwerking, zo glad als gips.

VLOTTE EN LICHTE VERWERKING

Silko 36 gebruik je altijd in combinatie met de primer Knauf Unispray. Het gipspleister laat zich met de spuitmachine (type PFT G4X) vlot en licht verwerken tot een standvastige consistentie en kwaliteit. Daarbovenop komt nog een extra korte droogtijd (dunlagig), gelijkmatige harding en uitzonderlijk hoog verwerkingsrendement.

BEKROONDE GIPSPLEISTER

Als nieuwe generatie dunpleisters is Silko 36 ook milieuvriendelijk (IBR-certificaat afgeleverd door het Biologisch instituut in Rosenheim Duitsland) alsook Cradle to Cradle Certified® (Bronze). Deze certificering definieert en promoot de ontwikkeling van upcyclable producten, wat betekent dat, in tegenstelling tot conventionele recycling, de kwaliteit van de grondstoffen blijft behouden gedurende de meervoudige levenscycli van het product en zijn componenten.

Het product wordt verpakt in vochtbestendige zakken van 25 kg (tot 8 maanden constant in kwaliteit).