13 Tooth Sprockets
Nieuws

Kantenlijmen: SCM presenteert de nieuwste stefani sbx en olimpic 500.

Uitstekende kwaliteit en veelzijdigheid, zelfs bij de meest complexe bewerkingen en delicate materialen. Het nieuwste van SCM op het gebied van kantenlijmen en formatteren voldoet aan de meest uiteenlopende productiebehoeften, voor design van hoge kwaliteit, van industrie tot ambachtelijk bedrijf.

Bekijk alle artikels

Nieuwe hoogten in kantenafwerking voor kwaliteitsvol design, voor zowel de ambachtelijke bedrijven als grote industrieën. Een wereldprimeur van SCM op de nieuwste editie van Xylexpo voor twee technologische oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de meest complexe en actuele eisen in paneelbewerking, zelfs op de meest delicate materialen: de stefani sbx formatteer-kantenlijmmachine en de olimpic 500 kantenlijmer.

STEFANI SBX FORMATTEREN MET GROTE PRECISIE VOOR UITSTEKENDE BEWERKING

De nieuwe industriële stefani sbx formatteer-kantenlijmer beschikt over de meest geavanceerde technologische oplossingen die door SCM zijn ontwikkeld, zoals de servo-elektronische eenheden en andere optimalisaties, gericht op het bereiken van de hoogste niveaus op het vlak van afwerkingskwaliteit en haaksheid, superieur aan de huidige normen.

Stefani sbx kan alleenstaand gebruikt worden of gemonteerd worden als onderdeel van geïntegreerde lijnen, een synoniem voor een hoog investeringsrendement, omdat het een formatteer-kantenlijmoplossing is met de beste prijs/prestatieverhouding in zijn marktsegment.

Een van de belangrijkste voordelen is een hoge productiviteit: stefani sbx is ontworpen om betrouwbaar en zonder onderbreking te werken gedurende meerdere ploegen per dag en dit 7 dagen per week. Het kan bewerkingssnelheden tot 40 m/min bereiken met een paneeltussenafstand van slechts 350 mm, zelfs bij bewerkingswissels, en kan een breed scala aan panelen afwerken met een dikte tussen 8 en 60 mm.

Een ander belangrijk voordeel is de grote haakse precisie en het parallellisme: de nieuwe extreem stijve monoblokstructuur, de innovatieve formatteereenheden en het gebruik van 13-tandige kettingwielen verminderen de trillingen aanzienlijk, zelfs bij hoge snelheden.

De lijmkleur of soort kan worden gewisseld zonder de machinedoorloop te stoppen: het exclusieve "lijmschakelaar"-systeem, dat door SCM is ontworpen, maakt het mogelijk om in doorloop, tussen opeenvolgende panelen, onmiddellijk van kleur en lijmtype te wisselen. Dit gebeurt dankzij een extra lijmopbrengsysteem, dat op de machine direct naast de reeds aanwezige lijmeenheid wordt gemonteerd, compleet met zijn eigen aandrijving, en de mogelijkheid om ook uitgerust te worden met één van de optionele voorsmeltcombinaties, afhankelijk van de productiebehoeften.

Dankzij de nieuwe “Multi-edge” eenheden kan men just-in-time" één van de 3 verschillende afrondingsstralen kiezen en dit in combinatie met een oneindige verscheidenheid aan mogelijkheden voor de afwerking van panelen met zeer dunne kanten, uitstekende fineer, of reeds voorzien van boringen voor hardware.

De hoogwaardige afwerking wordt ook gegarandeerd door de "electronic touch"-eenheden, een ondersteunende besturingstechnologie die de formatteer-kantenlijmers nog eenvoudiger en intuïtiever

maken, zelfs bij de meest complexe bewerkingen op delicate en populaire materialen. Het staat voor een automatische en flexibele instelling die een uitstekende afwerkingskwaliteit en constante prestaties kan bieden bij alle bewerkingen.

De nieuwe formatteer-kantenlijmer van SCM is ontworpen om een jaarlijkse energiebesparing van 10% op te leveren en het kantenafval met 50% te verminderen. De verlijming is zo precies dat het een minimale verspilling garandeert, zelfs bij hoge snelheden.

Hierbovenop komen nog de voordelen van een netwerk aangesloten, geïntegreerde productie. Stefani sbx heeft een exclusief digitaal besturingssysteem met “3D additief preview” van het paneel dat wordt bewerkt en stelt u in staat om in perfecte synergie te werken met andere technologieën zoals MES-computer en managementsystemen in de fabriek.

Stefani sbx is een zeer configureerbare en aanpasbare formatteer-kantenlijmer, ontworpen om maximale veelzijdigheid te bieden. Er zijn 11 mogelijke configuraties met een breed gamma aan optionele eenheden om optimaal te voldoen aan elke productie-eis en de machine efficiënter te maken.

OLIMPIC 500: ALLE VOORDELEN VAN EEN FLEXIBELE KANTENLIJMER, ZELFS IN BEPERKTE RUIMTES

De complete en zeer veelzijdige olimpic 500 is een kantenlijmer voor ambachtelijke bedrijven die in staat zijn om een breed scala aan bewerkingen in een kleine werkruimte te realiseren, maar steeds met hoge kwaliteitsnormen.

De olimpic 500 is verkrijgbaar in versies met zowel pneumatische als elektronische instelling en stelt u in staat om tussen 2 verschillende afrondingsstralen te kiezen voor de afwerking op alle eenheden en panelen tot 60 mm dik. Dankzij de extreem stevige mechanische structuur van de machine en de “Multi-edge”-uitrusting op alle bewerkingseenheden, inclusief de 2-motorige afrondingseenheid, kan een hoogstaande en uitstekende afwerkingskwaliteit worden gegarandeerd.

De grote veelzijdigheid is een ander belangrijk voordeel. Het is inderdaad mogelijk om een eenvoudige, automatische lijmwissel, EVA en Polyurethaan, uit te voeren dankzij de SGP-E lijmbak, ontworpen om de perfecte verbindingsvoeg te realiseren.

De nieuwe olimpic 500 kantenlijmer is ook uniek in zijn soort met zijn kunststof randverhelderingseenheid op hete lucht, voor een uitstekende afwerking van het paneel.

De bediening is nog gebruiksvriendelijker. Het besturingspaneel met 15” groot aanraakscherm en de Maestro active edge interface software, bieden de operator niet alleen een efficiënte en intuïtieve werkervaring in kleur, maar garanderen ook een maximale connectiviteit en synchronisatie met bedrijfssystemen.

Er is een breed scala aan voordelen dankzij de high-end technologische oplossingen, afkomstig van machines uit hogere segmenten van de markt, en talrijke opties die ervoor zorgen dat deze machine kan voldoen aan de noden van elke klant.