1658Cwfgb
Purple Hexagon

Bouwunie Limburg Ruwbouw & Dak.


Bent u als bouwbedrijf actief als algemene aannemer of als dakwerker dan worden uw belangen verzekerd door Bouwunie Limburg Ruwbouw & Dak. Bouwunie Limburg Ruwbouw & Dak telt meer dan 525 aangesloten bedrijven en is daarmee de grootste afdeling binnen Bouwunie Limburg.

Ze organiseert met regelmaat diverse netwerkactiviteiten, infoavonden, workshops en opleidingen.

Vinger aan de pols

Binnen de sector dakwerkers krijgen volgende onderwerpen continue aandacht: veilig werken op hoogte en asbestverwijdering bij daken. Maar ook werken onder hoogspanning, brandveiligheid van gevelbekleding, … zijn aspecten die reeds aan bod kwamen.

Binnen de sector van de Algemene & Ruwbouwaannemers blijft de EPB-regelgeving een belangrijk topic, inclusief de technische uitdagingen zoals de uitvoering van bouwknopen en het aspect luchtdicht bouwen. Maar ook nieuwe technieken, zoals verlijmen van snelbouw- en gevelstenen, spuitisolatie, enz. worden op de voet gevolgd. Op strategisch vlak is er aandacht voor de betonstop, de betaalbaarheid van het bouwen, de btw-problematiek van sloop en heropbouw, en het moeilijke evenwicht tussen renovatie en nieuwbouw.