Kna Alti Fueuerwehr 04 0718
Nieuws

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem ‘Komfort-Wall Brick - De look van traditioneel metselwerk met hoogste energieprestatie.

Gemiddeld ontsnapt 18% van de warmte in een gebouw via de gevel. Door de technische performantie van de buitenschil op te krikken, kan dus flinke winst geboekt worden in het energiezuinig maken van gebouwen. En dat is vandaag meer dan ooit aan de orde. Knauf breidt daarom zijn Komfort-Wall gamma van gevelisolatiesystemen (Etics) uit met het nieuwe Komfort-Wall Brick: de look van traditioneel of hedendaags metselwerk, gecombineerd met de strengste isolatienormen. Een architecturaal én technisch hoogstandje.

Bekijk alle artikels

De vijf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen van Knauf dragen door hun specifieke opbouw bij tot de energie-efficiëntie en het thermisch comfort van de woning. Naast de systemen Graphite, Protect (brandweerstand), Wood (houtvezels) en Color-X (felle kleuren), is er nu het nieuwe Komfort-Wall Brick: de look van traditioneel of hedendaags metselwerk, gecombineerd met hoogste energetische performantie. Meer keuze voor de bouwer dus, maar ook meer architecturale mogelijkheden én voordelen voor de professional.

Moderne of traditionele afwerking Een van de troeven van Komfort-Wall is de perfecte hechting van het isolatiemateriaal op de gevel en de afzonderlijke onderdelen van de gevelisolatiesystemen. Met Komfort-Wall Brick biedt Knauf nu extra afwerkingsopties, met het reeds uitgebreid aanbod aan gamma steenstrips of wandtegels verkrijgbaar op de belgische markt. Die worden verlijmd op een sterke ondergrond van EPS-isolatie met een wapeningslaag van lijmmortel en wapeningsnet. Zo combineert Komfort-Wall Brick de look van traditionele bakstenen of modern metselwerk met energetische performantie.

Door zijn minimaal plaatsgebruik is het systeem Komfort-Wall Brick perfect inzetbaar bij renovatiewerken. De afwerking met steenstrips maakt het mogelijk energetische performanties te verbeteren zonder afbreuk te doen aan het het algemeen uitzicht van het gebouw. Een volwaardig alternatief om tegemoet te komen aan stedebouwkundige verplichtingen.