Vitocal 222 G 00013
Nieuws

​Cohousing in het groen.


Qville is gelegen in Essen, in het noorden van de provincie Antwerpen tegen de Nederlandse grens.

Bekijk alle artikels

De voormalige Quarantainestallen, te midden van een natuur- en landbouwgebied, werden getransformeerd in een gezellig mini-dorp. Het domein van 1,7 hectare omvat 43 woningen en 3 commerciële ruimtes.

De cohousingfilosofie wordt onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, een binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park en coworking spaces. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site.

Ecologie en toekomstgerichte bouwtechnieken
Het ecologische aspect is integraal deel van deze grondige renovatie. Alle woningen zijn Bijna Energie Neutraal (BEN, EPC 30 volgens de normen van 2020).
Om dit waar te maken heeft elke woning een eigen warmtepompsysteem, is er regenwaterrecuperatie voorzien en werden er zonnepanelen geplaatst. Een rij elektrische laadpalen werd voorzien voor bezoekers en voor de elektrische deelauto’s van de bewoners

Grond-water warmtepomp van Viessmann
Alle woningen hebben een moderne grond-water warmtepomp Vitocal 222-G met geïntegreerde warmwaterboiler en passieve koeling. De warmtepomp is elektrisch en put warmte uit de bodem doorheen individueel aangelegde grondboringen tot 80 meter diep. De werking is hierdoor nagenoeg geluidloos en zeer zuinig. Het gekozen toestel is daarbij plaatsbesparend, slechts 0,60 m² vloeroppervlakte, en biedt het hoogste comfortniveau wat betreft beschikbaarheid van warm water en gebruiksgemak. Dankzij de passieve koeling-uitbreiding is ook bij warm zomerweer de binnentemperatuur steeds aangenaam.
Ook de gemeenschappelijk delen waaronder het binnenzwembad zijn uitgerust met een grond-water warmtepomp Vitocal van Viessmann.

Voor meer informatie over warmtepompen:
https://www.zuinigerverwarmen....


Voor meer informatie over Viessmann Vitocal 222-G: https://www.viessmann.be/nl/wo...

Voor een berekening of een offerte voor een warmtepomp van viessmann: https://www.zuinigerverwarmen....