Henco 0243
Nieuws

Innovatieve Henco sprinklers beveiligen groots project in Eindhoven.

Systeemspecialist Henco zet zich meer en meer op de kaart als totaalaanbieder en -ontzorger voor installateurs. “We willen het verschil maken door échte toewijding aan onze klanten, met technische innovatie en vakmanschap”, zo klinkt het. In Herentals is men dan ook niet weinig trots dat voor de sprinklerinstallatie in het prestigieuze project Eurostaete in Eindhoven gekozen werd voor het Henco-vakmanschap.

Bekijk alle artikels

Met ruim 100 meter hoog en 30 woonlagen wordt Eurostaete dé nieuwe landmark voor Eindhoven, met plaats voor 480 huurwoningen bovenop een aantal benedenverdiepingen met commerciële invulling. In de zomer van 2023 worden de eerste sprinklerleidingen geïnstalleerd.

Voor elke bouwwijze

“Over brandveiligheid wordt in zulke projecten niet licht gegaan, en terecht natuurlijk”, zegt Ludo Martens, Product Manager bij Henco. “Sinds de ramp met de Grenfell Tower in 2017 in Engeland zijn de normen nog flink aangescherpt. Dat men voor een project van deze omvang heeft gekozen voor Henco, is dan ook een mooie erkenning van onze expertise.”

Henco is gespecialiseerd in sprinklerleidingen die niet als opbouw worden geplaatst, maar ingestort worden in beton. Heel geschikt dus om toe te passen in de breedplaten (of predallen) die in de Eurostaete-toren gebruikt worden. De jongste innovatieve sprinklersystemen zijn volledig BIM-ready en werden doorontwikkeld tot een compleet gamma voor elke bouwwijze, beton, staal of houtbouw.

Focus op service

Ludo Martens: “Het gamma omvat alle leidingen, verbindingen en toebehoren, behalve de sproeikop zelf. Dat is een aparte expertise en niet onze kernactiviteit. Grote troef van de nieuwe systemen ligt in de 100% gegarandeerde correcte positionering van de sprinklerhouders. Want als die bij inspectie niet loodrecht blijken te staan, moet je gaan breken in beton en wapeningsijzers, iets dat erg duur kan uitvallen. Verder hebben ingestorte systemen nog andere voordelen als ruimtebesparing, esthetiek en minder kans op schade door botsincidenten.”

Voor Ludo Martens is het project vooral een mooie referentie van hoe Henco zijn slogan ‘We care to connect’ in de praktijk brengt: “De totstandkoming is inderdaad exemplarisch voor onze manier van werken. Het werd ons niet toegekend op basis van criteria als prijs, maar door mee te denken vanaf de beginfase en samen tot de juiste oplossing te komen. Samen nadenken, ontzorgen, een sterke focus op service voor elke klant – groot of klein. Dat is het ondernemerschap dat Henco kenmerkt”.

Meer info over dit Eurostaete project en andere Henco referenties vind je op www.henco.be.