Kalibreren
Nieuws

Nieuw kalibratieadvies Henco-meerlagenbuizen.

Bij Henco streven we altijd naar de optimale ‘connectie’ van kwaliteitsmaterialen, duurzame oplossingen én installatiecomfort. Daarom zijn we blij met deze ontwikkeling in het kalibratieadvies van onze meerlagenbuizen.

Bekijk alle artikels

Waarover gaat het?

Intensief en langdurig testen heeft aangetoond dat de O-ringen in de Henco synthetische en messing persfittingen ook bij niet kalibratie van de buis onbeschadigd blijven en dus een lekdichte verbinding blijven garanderen. Het kalibreren van de buis is strikt genomen dan ook niet meer nodig. U kunt de buis direct in de fitting plaatsen, zonder verdere voorbehandeling. U bespaart dus tijd, maar kan blijven vertrouwen op de door u gekende veiligheid en kwaliteit.

Voorwaarde: de buis is recht en braamloos afgesneden met geschikt en scherp snijgereedschap voor meerlagenbuizen. Uiteraard is het nog steeds belangrijk dat de buis voldoende in de fitting wordt gestoken, voorbij de inspectievensters, om een correcte verbinding te garanderen.

Wanneer wel nog kalibreren?

In de praktijk kan het vanaf een buisdiameter van 26 mm lastig zijn om een niet-gekalibreerde buis in de fitting te plaatsen. Aarzel dan niet om de buis te kalibreren. Met het juiste gereedschap is dit overigens snel en eenvoudig gedaan.

Kortom, kalibratie hoeft zeker niet de wereld uit, maar het is het niet langer verplicht om een veilige en betrouwbare verbinding te realiseren. De Henco garantie blijft eveneens in alle gevallen geldig.

Let op: voor de Henco Vision steekfittingen en schroefkoppelingen blijft kalibratie noodzakelijk

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan voor u klaar.

Rs32

TIP Gebruik voor correct en recht afgesneden buizen zonder bramen de Henco buizensnijders RS32. RS32 is een ééndeliggereedschap met een vervangbaar mes, geschikt voor buisdiameters 14 tot en met 32 mm.