Vacustream 1
Nieuws

VacuStream voorkomt problemen bij kleinere lage temperatuursystemen.

Eindelijk is er een optimale luchtafscheider voor kleinere lage temperatuursystemen. De VacuStream die Flamco in maart op de ISH beurs presenteerde, verwijdert luchtbelletjes die corrosie en biofilm veroorzaken waardoor leidingen verstoppen. De inventieve oplossing is hard nodig nu lage temperatuurverwarming door de energietransitie in opmars is.

Bekijk alle artikels

Rendementsverlies
Steeds meer woningen worden verduurzaamd door ze uit te rusten met LT-radiatoren en/of vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp of hr-cv-ketel. Het rendement van deze duurzame investeringen gaat deels teniet wanneer gassen in het systeem een optimale werking belemmeren.

Corrosie en biofilm verstoppen leidingen
Door corrosie en de aangroei van biofilm door aanwezigheid van zuurstof verstoppen de leidingen en slijt de installatie sneller en treedt comfortverlies op. Immers het opwarmen duurt langer, er ontstaan koudezones en het systeem kan zelfs helemaal uitvallen. Doorspoelen was tot nu toe de enige (tijdelijke) remedie, maar voorkomen is beter, goedkoper en duurzamer dan genezen.

VacuStream ontgast lagetemperatuursystemen
Conventionele luchtafscheiders werken minder goed bij lage temperaturen. Vacuüm-ontgassers zijn wél effectief, maar deze zijn vaak relatief groot en duur voor kleine systemen én maken relatief veel geluid. De VacuStream daarentegen is een compacte en stille ontgasser voor systemen tot 500 liter inhoud, in de woningbouw en klein-zakelijke omgevingen.

Rendement en comfort behouden

De VacuStream kan gemakkelijk naast de warmtepomp of vloerverwarmingsverdeler worden ingebouwd. Doordat de ontgasser verstopping, slijtage en energieverspilling voorkomt, helpt de VacuStream het rendement en comfort te behouden. De VacuStream is geschikt bij nieuwbouw én renovatie van installaties. De VacuStream is vanaf medio 2023 leverbaar.