Roof Os Comfort Borstelfabriek Mr 25
Nieuws

Leren isoleren met dakelementen?.

Een snelle plaatsing, een betere isolatie, … Werken met dakelementen biedt uiteenlopende voordelen. Ben je er als aannemer nog te weinig mee vertrouwd? Volg dan de gratis dagopleiding van Unilin Insulation. Daarmee leer je dakelementen te plaatsen volgens de regels van de kunst.

Bekijk alle artikels

“Traditioneel isoleren, da’s een arbeidsintensief en tijdrovend detailwerk”, legt Geert Cromphaut uit, Technical Services Engineer bij Unilin Insulation en opleidingsverantwoordelijke voor de cursus isoleren met Unilin Insulation dakelementen.

Dakelementen plaats je daarentegen veel sneller, waardoor je tijd wint voor andere werven. Dat alles met materiaal dat minder ruimte inneemt, beter isoleert én geen stof veroorzaakt. Bovendien breng je de dakconstructie, de isolatie én de binnenafwerking in één beweging aan, waardoor je klant geen drie aannemers moet inschakelen, die elk een marge nemen op materiaalprijzen.”

Dakelementen bieden dus heel wat troeven. Alleen kennen te weinig aannemers die voordelen al. “Dus bieden we in ons trainingscentrum in Desselgem tijdens de wintermaanden een opleiding tot dakwerker aan, waarin je leert isoleren met dakelementen. De opleiding vindt verschillende keren per jaar plaats en duurt één dag.”

Een opleiding isoleren met hoge rendabiliteit

“Beginnen doen we met een kort theoretisch luik, waarin je de verschillende types dakelementen leert kennen. De opleiding efficiënt isoleren verloopt van meet af aan erg interactief en de ervaren technicus geeft les in mensentaal. Al snel schakelen we trouwens over naar de praktijk, waarbij de aannemers de elementen leren te plaatsen, al dan niet met een kraan. Waarmee moeten ze bijvoorbeeld rekening houden als ze het dak opmeten? Of hoe realiseren ze vlot een moeilijke aansluiting?”

“Ja, de opleiding vraagt een dag tijd in de planning van de aannemer. Maar al snel zal je merken dat dakelementen veel rendement kunnen opleveren. Je hoeft als aannemer trouwens geen dakwerker te zijn om onze opleiding te volgen. Ook ruwbouwaannemers kunnen een dakelement plaatsen.”

Ook ondersteuning achteraf

Je leert trouwens niet alleen de kneepjes in het trainingscentrum. “Nadien ondersteunen we de aannemers ook bij het opmeten of plaatsen van dakelementen op de werf zelf. Die samenwerking op de werf verloopt dan vaak erg vlot, omdat we tijdens de opleiding al een band met de aannemer konden smeden.”

“Uiteindelijk hopen we dat elke aannemer met dakelementen vertrouwd raakt én perfect weet hoe die te plaatsen. En als ze achteraf toch nog met vragen zitten, zijn we altijd bereikbaar voor begeleiding. Zodat ons product zeker correct geïnstalleerd wordt, keer op keer.”

“Stilstaan is achteruitgaan”, klinkt het tot slot. “Wel, met onze opleiding ga je vooruit. Je krijgt een pak expertise mee, waarna je blijvend efficiënter kan isoleren, met de dakelementen van Unilin Insulation.”

Eén dag investeren in een waardevolle vaardigheid

Wil je die opportuniteit niet missen? Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding tot dakexpert op de website. Met een Nederlandstalige en Franstalige lesgever, die alles afweet van respectievelijk de Vlaamse en de Waalse regelgeving. En bovenal met veel praktijk, ondersteund met heel wat materiaal zoals een kraan en een hele dakconstructie.

Schijf je nu in