Tecta Blog 2
Nieuws

Cedral TECTA leien: de beste bescherming voor dak en gevel.

Helemaal ondergedompeld in een renovatie- of nieuwbouwproject en op zoek naar een degelijk materiaal voor je dak en/of gevels? Dan is er goed nieuws! De vezelcementleien van Cedral zijn een sterk en betrouwbaar materiaal, geschikt voor ieder project.

Bekijk alle artikels

Nieuw in het gamma zijn de TECTA leien: zij hebben een unieke beschermlaag die tijdens de productie uitgehard wordt met uv-licht. Lees in deze blogpost welke troeven TECTA te bieden heeft.

De beste bescherming
De TECTA leien bieden bescherming van het hoogste niveau dankzij de ingenieuze en gepatenteerde TECTA-technologie. Het speciale productieproces verzegelt het lei-oppervlak en beschermt de lei zo tegen schade en verkleuring. De unieke beschermlaag maakt de leien bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, denk maar aan hete zomers en zeer strenge winters. Bovendien vormen vuil, stof en zelfs graffiti geen bedreiging voor deze hoogwaardige lei, ze is immers kleurvast en behoudt haar tijdloze matte uitstraling.

De mooiste lei
De TECTA lei kenmerkt zich door een hedendaagse matte uitstraling en behoudt opmerkelijk goed haar kleur. Ben je fan van de textuur van natuurleien? Dan is onze TECTA Texture lei ongetwijfeld jouw ding! Texture ziet eruit als een natuurlijke leisteen, terwijl je ook geniet van de voordelen van vezelcement, zoals maatvastheid en stabiliteit. Op die manier krijg je het beste van twee werelden.

Weinig onderhoud
De TECTA leien hebben niet enkel een mooie uitstraling, de unieke beschermlaag zorgt er ook voor dat vuil zich minder snel hecht en niet door de coating heen dringt. Je kan zelfs graffiti van het lei-oppervlak verwijderen met het juiste reinigingsproduct.


Het Tecta gamma
In het TECTA gamma vind je twee afwerkingen terug, telkens in de kleur donkergrijs en in de afmetingen 60 x 30 en 40 x 24.

  • Cedral TECTA Smooth heeft rechte randen en een mat textuuroppervlak. Deze veelzijdige lei toont een vlakke afwerking en is ideaal geschikt voor een strakke en moderne architectuur.
  • Cedral TECTA Texture valt op dankzij het reliëfoppervlak en de gebroken randen. Deze lei is niet te onderscheiden van een echte natuurlei en dus speciaal ontworpen om een authentieke lei-uitstraling te realiseren.

Gratis stalen
Hebben de troeven van de TECTA lei je benieuwd gemaakt? Hoog tijd om een gratis kleurstaal aan te vragen! Je ontvangt het enkele dagen later in de brievenbus. Professional? We hebben een staalmap gemaakt speciaal voor architecten en plaatsers. Bestel je professionele staalbox en ontvang alle informatie over TECTA.

kleurstaal voor de particulier
staalbox voor de professional