Isobouw Img 2193
Nieuws

​ Geldbesparende circulaire gevelisolatie.

Het circulair (na-)isoleren van de gevel was nog nooit zo eenvoudig. Dankzij SlimFort kunnen verwerkers in slechts 3 simpele verwerkingsstappen een optimaal geïsoleerde en geventileerde gevel realiseren

Bekijk alle artikels

Voorkomt koudebruggen

SlimFort is een gepatenteerd isolatiesysteem van IsoBouw met geïntegreerde metalen beugels die géén verbinding vormen met de achterconstructie. De unieke tand/groef-klikverbinding zorgt bovendien voor een aaneengesloten isolatieschil. Beide productkenmerken voorkomen energieverslindende koudebruggen.

Optimale ventilatie
Voor een gevelconstructie is het van essentieel belang dat er een goed functionerende ventilatie aanwezig is. Dit voorkomt onaangename beschadigingen aan de gevelbekleding en verlengt de levensduur van de constructie.
Een gevel met SlimFort is altijd optimaal geventileerd.

Voordeling
Werken met SlimFort is uitermate voordelig. Besparingen van 50% op de arbeidskosten zijn mogelijk. Toepassing van een folie is niet nodig en het gebruik van hout is aanzienlijk geringer.

Circulair
De EPS-isolatie bestaat voor 98% uit lucht en kan hergebruikt en/of volledig gerecycled worden. De bevestiging met de geïntegreerde beugels heeft naast een praktisch voordeel ook een circulair voordeel. Zodra de gevelbekleding aan vervanging toe is, kan de bestaande SlimFort-gevelschil gehandhaafd blijven. In de beugels kan eenvoudig een nieuwe houten draagstructuur geplaatst worden voor de nieuwe gevelbekleding. Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel volledig te slopen, dan kunnen de SlimFort-isolatieplaten losgeschroefd worden en bij een ander project weer opnieuw ingezet worden. EPS verliest namelijk nooit haar initieel isolerend vermogen

Neem voor meer info contact op met IsoBouw, info@isobouw.be, tel. +31 493 498111