Rubi
Nieuws

NIEUW! RUBI DRYGRES PREMIUM DIAMANTBOREN.

Aan het assortiment DRYGRES diamantboren is nu een PREMIUM lijn toegevoegd. Deze droogboren hebben een langere levensduur. Speciaal voor tegelplaatsers die veel gaten moeten boren en hier kwaliteitsgereedschap voor willen gebruiken.

Bekijk alle artikels

Met de DRYGRES PREMIUM boren kunnen alle soorten tegels worden geboord waaronder porselein, maar ook natuursteen zoals graniet of marmer, en gesinterde steen. Deze boren kenmerken zich door een concentratie van diamant op de rand van de boorsegmenten. Het diamant is dus exact daar geplaatst waar het zijn werk moet doen.

De gemiddelde levensduur van de DRYGRES PREMIUM diamantboren varieert naargelang de diameter: die van Ø 6 tot 12 mm hebben een gemiddelde levensduur van 60 gaten en voor de boren van Ø 20 tot 85 mm is dat 150 gaten. De gemiddelde levensduur van de boren hangt uiteraard altijd af van het soort materiaal, de dikte en de juiste koeling en gebruik.

De grotere diameters van Ø 20 tot 85 mm hebben zijopeningen voor een betere koeling door een grotere luchtcirculatie. In de kleinste diameters van Ø 6 tot 12 mm is wax geïntegreerd om de koeling – en de stofbinding - te verbeteren.

De boren worden al luchtgekoeld door de eigen rotatie, maar het is ook zeker aan te bevelen een pendelende beweging te maken om de koeling te bevorderen en zo nog langer gebruik te kunnen maken van deze PREMIUM diamantboren.

www.rubi.com