Banner Nieuwsbrief Partners Aansluiten Zonnepanelen Eenvoudiger
Nieuws

Aansluiting van zonnepanelen nu eenvoudiger!.

Bij Fluvius werken we constant aan de verbetering van onze processen, zodat we jou en jouw klant steeds beter en sneller vooruit kunnen helpen. We willen jullie op de hoogte stellen van enkele vereenvoudigingen in het aansluitproces voor lokale productie-installaties.

Bekijk alle artikels

Aansluitproces 10 tot 56 kVA
Sinds 1 mei passen we een versnelde procedure toe voor aanvragen voor aansluiting van lokale productie-installaties tussen 10 en 56 kVA. De testperiode van dit project is ondertussen afgelopen, met succes. In dit segment rekenen we, wanneer de versnelde procedure toegepast kan worden, geen studiekosten meer aan voor de klant.

Aansluitproces 56 tot 400 kVA
Sinds 1 september voerden we een verdere vereenvoudiging in voor aanvragen lokale productie tussen 56 en 400 KVA. Dat zal opnieuw resulteren in een efficiëntere werking, een snellere doorlooptijd en dalende de kosten voor onze klant.

De wijziging is van toepassing voor offertes die uitgestuurd worden vanaf vrijdag 1 september. Op het moment dat de documenten met betrekking tot de installaties aan ons bezorgd worden, moet bijkomend een verklaring op eer toegevoegd worden over de werking van de netontkoppeling voor installaties met een omvormervermogen tot 400KVA. Dit betekent dat Fluvius voor deze offertes de kost voor het testen van de netontkoppelingsbeveiliging ook niet meer aanrekent. Ook wanneer er een beperking van de injectie opgelegd wordt, vragen we een verklaring op eer dat deze beperking ook weldegelijk werd ingesteld. Deze verklaringen op eer worden jullie bezorgd.

Bovendien vereenvoudigden we ook het aanvraagproces doordat we meteen peilen of er een productiemeter nodig is en of de bestaande aansluiting verzwaard moet worden.

Nog efficiëntere communicatie
Binnenkort lanceren we ook een nieuwe communicatietool voor de klant en installateur. Langs die weg communiceren we over alles wat te maken heeft met de uitvoering van werken. Dat betekent dat we documenten niet langer zullen mailen, maar dat je via een link directe toegang hebt tot het dossier.

Bovendien kan je voor eenvoudige dossiers, nadat je ons alle benodigde documenten hebt bezorgd, zelf een uitvoeringsdatum van het werk kiezen. Voor complexere dossiers blijven we, zoals nu het geval is, afspraken maken in samenspraak.

Uiteraard geven we meer toelichting over deze nieuwe communicatietool van zodra we een concrete lanceringsdatum hebben. We gaan ervan uit dat deze veranderingen enkel voordelen met zich meebrengen voor jou en je klant. Mocht je toch aanvullende feedback hebben, horen we dat graag via partners@fluvius.be.