Aalberts
Nieuws

VacuStream voorkomt problemen bij kleinere lage temperatuursystemen.

Eindelijk is er een optimale luchtafscheider voor kleinere lage temperatuursystemen. De VacuStream van Flamco verwijdert luchtbelletjes die corrosie en biofilm veroorzaken waardoor leidingen verstoppen.

Bekijk alle artikels

De oplossing is hard nodig nu lage temperatuurverwarming door de energietransitie in opmars is. Steeds meer woningen krijgen LT-radiatoren en/of vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp of hr-cv-ketel. Door verstopte leidingen slijt een >span class="NormalTextRun SCXW168226773 BCX9" data-ccp-parastyle="Hoofdtekst A"> sneller en treedt comfortverlies op. Immers het opwarmen duurt langer, er ontstaan koudezones en het systeem kan zelfs helemaal uitvallen.

Doorspoelen was tot nu toe de enige (tijdelijke) remedie, maar voorkomen is beter, goedkoper en duurzamer dan genezen. Conventionele luchtafscheiders werken minder goed bij lage temperaturen. Vacuüm-ontgassers zijn wél effectief, maar deze zijn vaak relatief groot en duur voor kleine systemen én maken relatief veel geluid.

De VacuStream is een compacte en stille ontgasser die het rendement en comfort van kleinere systemen, tot 500 liter inhoud, behoudt. Bij nieuwbouw én renovatie van installaties

Vanaf september zal dit hoogstandje beschikbaar zijn op de Belgische markt.