Vds New Colours2024 Landingspg Be 2
Nieuws

Vandersanden opent een nieuwe wereld van kleuren: 18 nieuwe kleuren gevelstenen en steenstrips.

Spouwen, 15 mei 2024 - Het aanbod gevelstenen en -strips van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met achttien nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het de bouwprofessional en (ver)bouwer nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en illustreert de klantbenadering en klantbehoefte die essentieel is voor Vandersanden om een innoverende rol in de bouwsector te vervullen.

Bekijk alle artikels

Productmanager Dominique Nassen “Dit nieuwe assortiment gevelstenen en -strips is niet alleen gericht op de nieuwste kleurtrends, maar heeft vooral tot doel om ontwerpers en projectleiders een op maat gemaakt alternatief te bieden voor hun projecten. Daarom hechten we veel waarde aan het aanbieden van een uitgebreid scala aan kleuren en texturen in verschillende prijsklassen. Op deze manier zijn we in staat om optimaal in te spelen op de behoeften van de markt.

Eigentijds wit met de uitstraling van natuursteen

In het assortiment handvormstenen zijn er zes nieuwkomers, waaronder de gevelsteen Tigra. De nieuwe, eigentijdse witte kleur heeft een rijk wit, lichtgrijs, bruin en donkergrijs kleurenpalet: een mix die de uitstraling van natuursteen heeft en zeer goed past bij houten raamwerk of andere elementen in hout. Tigra is bovendien beschikbaar in ons slanke S-line® formaat, dat nog duurzamer is dankzij het beperkte gebruik van grondstoffen en energie. Dat maakt het een interessante keuze voor de projectmarkt.

Nieuw in Wasserstrich-assortiment: Rood, geel en grijs met een licht generfd uitzicht In het Wasserstrich-assortiment zijn er zeven nieuwe kleuren in gele en rode tinten, en in een genuanceerd grijze tint. Daarmee versterkt Vandersanden haar aanbod voor architecten en particulieren. Bovendien creëert Vandersanden door het gebruik van engobes nieuwe, frisse kleurnuances die er visueel uitspringen.

Grotere vraag naar strakke looks

Met de nieuwste strengpersstenen in modern wit, grijs en geel speelt Vandersanden in op de stijgende populariteit van strakke looks en neutrale kleuren, met name in de projectmarkt. Met het gevelsteenformaat XL50 introduceert het hier een langere gevelsteen, waarmee het een nieuw marktsegment kan aanspreken. Ook het S-line® assortiment, waarmee Vandersanden inzet op dematerialisatie en duurzaamheid - wordt uitgebreid in de strengpersstenen.

Innovatie als drijvende kracht

De uitbreiding van het assortiment met 18 nieuwe kleuren – die beschikbaar zijn als volle baksteen én als steenstrip – past binnen de innoverende rol die Vandersanden opneemt binnen de baksteen- en de bouwsector. Recent lanceerde Vandersanden zo het nieuwe assortiment Pirrouet®, de eerste CO2-negatieve gevelsteen op de markt, een baanbrekende innovatie binnen de Together to Zero – roadmap waarmee de baksteenfabrikant zijn beweging naar CO2-neutraliteit tegen 2050 kracht bij zet.