Schermopname 124
Nieuws

Daken snel wind- en waterdicht isoleren met Sarking van Unilin Insulation.

Zowel voor nieuwbouw als bij renovatie is Sarking een populaire isolatieoplossing. Je isoleert het hellend dak vlot langs buiten door de isolatieplaten op de kepers te plaatsen.

Bekijk alle artikels

Vandaag tikt de klok genadeloos tijdens elk bouw- of renovatieproject. Als aannemer wil je uiteraard kwalitatief werk afleveren, maar tijdwinst in bepaalde fases is mooi meegenomen. Twee Sarking-producten van Unilin Insulation spelen hier perfect op in. De isolatie is immers afgewerkt met een onderdakfolie of onderdakplaat waardoor je een hellend dak instant wind- en waterdicht maakt!

Zowel voor nieuwbouw als bij renovatie is Sarking een populaire isolatieoplossing. Je isoleert het hellend dak vlot langs buiten door de isolatieplaten op de kepers te plaatsen. Ongelijke keperafstanden vormen zo nooit een probleem en de binnenruimte onder het dak wordt helemaal behouden! De Sarking-producten van Unilin Insulation helpen je bovendien tijd besparen aangezien er ook aan het onderdak is gedacht.

Utherm Sarking L Plus is voorzien van een onderdakfolie, Utherm Sarking L Comfort heeft een houtvezelplaat die fungeert als onderdak. In beide gevallen zorgt die afwerking dat het dak meteen na de plaatsing wind- en waterdicht is en je snel verder kan werken. Kan de plaatsing niet meteen gebeuren? Je mag de platen gerust enkele weken bloot laten liggen op de werf. Die flexibiliteit is een enorm pluspunt in hedendaagse bouwprocessen.


Utherm Sarking L Plus: licht, performant & kwalitatief

Utherm Sarking L Plus is voorzien van een onderdakfolie. De flappen langs de zijkant leg je over elkaar en bevestig je met de kleefband. Gaten krijgen geen kans en je isolatieresultaat is wind- en waterdicht.
Alle technische details

Snel geplaatst

De isolatieplaten hebben een tand- en groefsysteem waardoor je ze makkelijk in elkaar klikt voor een ononderbroken isolatieschild. De isolatiewaarde van de bouwschil krijgt op die manier een boost. Door het lichte gewicht zijn de PIR-platen ook vlot hanteerbaar!
Verwerkingsvoorschriften

Perfect bij renovatie

In Oostrozebeke ging aannemer Isfried Lefevere aan de slag met Utherm Sarking L Plus voor de dakrenovatie van zijn eigen woning. “In het EPB-verslag werden deze isolatieplaten aangeraden en ook de plaatsing ging heel vlot.”

Case lezen

Utherm Sarking L Comfort: aandacht voor geluidsdemping

Utherm Sarking L Comfort is afgewerkt met een houtvezelplaat die niet alleen als onderdak fungeert, maar die ook geluid helpt weren. Deze plaat heeft een verhoogde geluidsisolatie van 10 dB en is ideaal voor woningen dichtbij drukke wegen of luchthavens of met slaapkamers onder het dak.

Technische fiche

Vlotte plaatsing

De isolatie met houtvezelplaat installeer je makkelijk dankzij het tand- en groefsysteem. Zo krijg je een perfect wind- en waterdicht resultaat! Doordat de houtvezelplaat waterbestendig is, moet het dak niet onmiddellijk worden afgewerkt (ten laatste na 12 weken) – een mooi pluspunt om je planning flexibel in te vullen.
Alles over de verwerking

Stilte in huis

Tijdens de renovatie wou Alexandre geen zolderruimte verliezen. Utherm Sarking L Comfort was de ideale oplossing om langs buiten te isoleren én omgevingsgeluiden te temperen. Een derde troef was ongetwijfeld het geïntegreerde onderdak. Van efficiëntie gesproken!

Case ontdekken

We adviseren je graag!

Wil je aan de slag met deze Sarking-producten in één van je projecten? Je vindt alle informatie over Utherm Sarking L Comfort of Utherm Sarking L Plus online of contacteer Unilin Insulation gerust voor advies.